Megjelent a Campus Mundi projekt összefoglaló kiadványa

2022.11.22.

Kiadvány | Felsőoktatás

Megjelent a hallgatói mobilitást és a felsőoktatási intézmények nemzetköziesedését támogató Campus Mundi projekt hat évének történetét bemutató zárókiadványunk.

 A Campus Mundi (CM) nemzetközi hallgatói mobilitási ösztöndíj Európán belüli és kívüli részképzéshez, szakmai gyakorlathoz és rövid tanulmányúthoz nyújtott anyagi támogatást felsőoktatási hallgatók számára. A program története hat évet ölelt fel: az első pályázatokat 2016 tavaszán nyújthatták be a hallgatók, az utolsó mobilitásokat pedig 2022. szeptember végéig valósíthatták meg a támogatottak.

A program mottója -  „Kinyílik a világ”  - a Tempus Közalapítvány nemzetközi mobilitási tevékenységét is összefoglalja.
A kiadvány első részében a Campus Mundi ösztöndíjat ismerhetik meg az olvasók: hat év alatt több mint hatezer hallgató élt a lehetőséggel, hogy külföldön szerezzen életre szóló tapasztalatokat. Az ösztöndíj célkitűzéseit, a pályáztatás menetét, a kommunikációs stratégiát és a hallgatók visszajelzéseit is megismertetjük ebben a részben.

A kiadvány második fele a Campus Mundi keretében megvalósuló nemzetköziesítési törekvésekről szól. Bemutatjuk a Tempus Közalapítvány nemzetköziesítési tevékenységeit, a Campus Mundi projekt keretében megvalósuló kutatásokat, intézmények szakmai fejlesztését támogató tevékenységeket, nemzetközi megjelenéseket és az alumni hálózatunkat.

A kiadványról IDE kattintva található részletes információ!

Utolsó módosítás: 2022.11.28.