A Tempus Közalapítvány közleménye

2023.02.01.

Hír |

Közleményünk a bíróság ítéletének tesz eleget az alábbiak szerint

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete alapján, az Emberség Erejével Alapítvány felperesnek Tempus Közalapítvány alperes elleni ügyében hozott, a felek fellebbezéseit egyaránt elutasító döntése folytán jogerőre emelkedett a Fővárosi Törvényszék ítélete, amely megállapította, hogy az alperes a felperest a véleménye miatt közvetetten hátrányosan megkülönböztette azzal, hogy az Erasmus+ pályázatát 2020. augusztus 31. napján elutasította, mert felhívása ellenére nem nyilatkozott a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény szerinti működéséről.

Kötelezte a bíróság az alperest, 15 napon belül fizessen meg felperesnek 600.000 Forint sérelemdíjat és ezen összeg után 2020. augusztus 31. napjától a kifizetés napjáig járó, késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező kamatot és viselje a felperesi perköltséget. 

Jelen közlemény a bíróság ítélete alapján az alperes bocsánatkérése, ami a Közalapítvány honlapján is megjelenik, továbbá a Magyar Távirati Iroda számára is megküldésre kerül.

Utolsó módosítás: 2023.02.02.