EUROGUIDANCE témahét az EPALE platformon: A pszichológiai tőke az iskolában és a munkaerőpiacon

2023.02.06.

Hír | Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés

A téma fontosságára és fejleszthetőségére hívják fel a figyelmet az EPALE platformon hamarosan elérhető tematikus tartalmak.

A pszichológiai tőke az iskolában és a munkaerőpiacon címmel hirdetettek témahetet az Electronic Platform for Adult Learning in Europe (EPALE) platformon.

Az utóbbi években, a gazdasági, a kapcsolati, és a képességekre vonatkozó humán tőke mellett, egyre fontosabbá válnak az egyén pszichológiai erőforrásai, melyek a kitartó tevékenység és a jó iskolai vagy munkahelyi teljesítmény alapját képezik. A február 20-24. között zajló EUROGUIDANCE témahét keretében a pszichológiai tőkére, mint a munkavállalói hatékonyság új oldalára hívják fel a figyelmet.

A pozitív pszichológiai tőke négy meghatározó eleme – az énhatékonyság, az optimizmus, a remény és a reziliencia – mind mérhető és fejleszthető, így az iskolai és munkahelyi támogató programok számára különösen jó beavatkozási pontot jelentenek.

A pályaorientációs folyamat során történő fejlesztésük pedig különösen indokolt, hiszen nemcsak a jövőbeli munkahelyi tevékenységre készíti fel a tanulókat, hanem már az iskolai sikerességüket is elősegíti, valamint összességében pozitív hatást gyakorol a pszichés jóllétükre.

A cikkek az EPALE platformon olvashatók.

Utolsó módosítás: 2023.04.05.