Megjelent az Európai Képesítési Keretrendszer és az Ukrán Nemzeti Képesítési Keretrendszer összehasonlító jelentése

2023.02.16.

Hír | Ifjúság, EU, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Felsőoktatás

Megjelent az Európai Képesítési Keretrendszer és az Ukrán Nemzeti Képesítési Keretrendszer összehasonlító jelentése, melynek célja a harmadik országok nemzeti képesítési keretrendszereinek az Európai Képesítési Keretrendszerrel (EKKR) való összehasonlítása.

Ez fontos lépés a képesítések elismertetésének megkönnyítésében az EU-s tagországok és nem tagországok között. Ahhoz, hogy megkönnyítsék a lakóhelyüket elhagyni kényszerült állampolgárok integrációját az EU munkaerőpiacára, és biztosítani tudják azt, hogy készségeiknek megfelelő munkát találjanak, kiemelt fontosságúvá vált a képesítések összehasonlítása, szintezése és validációja.

A frissen megjelent jelentés az első mélyreható összehasonlítás a témában. Hasznos eszköznek bizonyul a szakemberek, a politikai döntéshozók, az oktatási intézmények és minden állampolgár számára Ukrajnában és azon kívül egyaránt. A jelentés erre a linkre kattintva olvasható.

2023. február 27-én egy nyilvános online esemény keretén belül kerül sor a jelentés átbeszélésére, megvitatására, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az eseményre a jelentkezési űrlap kitöltésével lehet regisztrálni ezen a linken.

További információ és a teljes jelentés az Európai Bizottság honlapján érhető el.

Utolsó módosítás: 2023.02.17.