Foglalkozol ifjúsági munkával?

Partner hír | 2023.03.20.

Pályázóink hírei | Ifjúság, Nonprofit szervezet

Ezzel a címmel indít kampányt és felmérést a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, hogy bemutassa az ifjúsági szakma sokféleségét.

Március 20. és április 2. között kommunikációs kampányt folytat a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT), amelynek keretei belül a szervezet fotókat, videókat, szöveges tartalmakat oszt meg kommunikációs csatornáin, hogy rávilágítson az ifjúsági szakmai sokféleségére. A kezdeményezés során videóinterjúkon keresztül bemutatják az ifjúsági szakma képviselőit is, érzékeltetve, hogy: a szakma az ember, az ember a szakma. A megosztott tartalmak a GYIÖT közösségi média felületein, elsősorban Facebookon és Youtube-on jelennek meg.

A kampánnyal egyidőben a GYIÖT munkatársai felmérést is végeznek, amelynek fókuszában az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek kompetenciái, szakmai motivációja áll. Céljuk jobban megismerni és megérteni az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek körét: Milyen értékekre építik a szakmai tevékenységüket? Milyen kompetenciával rendelkeznek? Mit jelent számukra a hivatásuk? Önkéntesként vagy fizetésért dolgoznak? Az online kérdőív azok szól, akik szakmai tevékenységeik során a 15-29 éves korosztállyal (is) foglalkoznak, részben vagy teljesen a formális oktatás intézményrendszerén kívül, függetlenül attól, hogy tevékenységeiket fizetésért vagy önkéntesként végzik.

Az adatfelvételre szolgáló kérdőív a linken érhető el és tölthető ki 2023. április 2-ig.

A kutatásról és a kommunikációs kampányról, továbbá a hátteret biztosító Ifjúsági munka merre jársz? című projektről bővebb tájékoztatás a GYIÖT honlapján érhető el. A projekt és az azon belül megvalósuló tevékenységek az Erasmus+ program támogatásával valósulnak meg.

Ez a hír eredetileg az erasmusplusz.hu oldalon jelent meg.

 

Utolsó módosítás: 2023.03.27.