Erasmus+ pályázati lehetőségek múzeumok számára

2024.04.16.

Pályázat | Szakképzés, Felnőtt tanulás

Márciusban zajlott a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Mesterségünk címere: múzeum című szakmai fóruma, ahol a múzeumok világát érintő pályázatok kerültek bemutatásra.

A rendezvényen a Tempus Közalapítvány is képviseltette magát: mind előadóként, mind pedig börze résztvevőként jelen voltunk.

Az előadás során bemutatásra került az Erasmus+ program felépítése, valamint a múzeumok számára releváns pályázati lehetőségek és az egyes pályázattípusok, melyekről itt olvashat bővebb információkat.

Szó esett arról is, hogy a 2014-21-es programidőszak prioritásai: 

  • az aktív részvétel, 
  • a befogadás és sokszínűség, valamint 
  • a digitális és zöld átállás hogyan jelennek meg a programban, illetve, hogy a pályázóknak hogyan kell ezeket beépíteni, megjeleníteni a pályázás során.

Az előadó olyan múzeumi jó példákat is ismertetett, melyek kiválóan szemléltetik a pályázatok által elérhető pozitív hatásokat, mind a múzeumok, mind pedig a projektekben részt vevő múzeumi szakemberek tekintetében. Ilyen jó példaként jelent meg többek között a tavaly Nívódíjat nyert Néprajzi Múzeum, valamint a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ projektje is. 

A rendezvény szüneteiben a részt vevő múzeumi szakemberek a Közalapítvány munkatársainak tehették fel konkrét kérdéseiket a pályázatok kapcsán, valamint számos pályázati kiadványunkból válogathattak.

Önt is érdekli, hogy az Erasmus+ program milyen pályázati lehetőségeket tartogat a múzeumok számára? 
Látogassa meg a felnőtt tanuláshoz kapcsolódó oldalunkat, ahol további információkat olvashat a szektorról! 
 

Utolsó módosítás: 2024.04.17.