Fedezze fel a vidéki iskolák témakörét a European School Education Platformon!

2024.04.25.

Hír | EU, Szakképzés, Köznevelés

Hasznos anyagok és cikkek érhetők el a vidéki iskoláztatás kérdéseivel kapcsolatban az online felületen.

A vidéki iskolák és közösségeik kölcsönösen támogathatják egymást; a digitális szakadék csökkentése mindkét célcsoport számára fontos kérdés.  Akár a legapróbb közös megmozdulások is hozzájárulhatnak a vidéki iskoláztatás kihívásainak leküzdéséhez, de a helyi szakképzési intézmények is segíthetnek előmozdítani a zöld és a digitális átállást a vidéki közösségekben. 

European School Education Platform

Az oktatásügyi szektor szereplőinek (iskolai dolgozók, kutatók, politikai döntéshozók) találkozóhelye. Az oldalon megtalálhatják a fontosabb híreket, interjúkat, publikációkat, gyakorlati példákat és tanfolyamokat, de partnereket is kereshetnek az Erasmus+ projektjeikhez. Az eTwinning rész kifejezetten az eTwinning programról és a kapcsolódó tevékenységekről szól. A korábban a School Education Gateway oldalon regisztrált felhasználók minden tartalmat és szolgáltatást megtalálnak az új felületen is.

Ugyanakkor a tanulók és gyermekek iskolai szolgáltatásokhoz való hozzáférésének vagy a menekült tanulók integrációjának biztosítása érdekében fellépésre van szükség ezekben a térségekben is. Az európai projektekből és esettanulmányokból kiderül, hogy a vidéki környezetben elengedhetetlen az innováció és a találékonyság, sőt az is kirajzolódik, hogy mit jelent a „kicsi a bors, de erős” kifejezés a gyakorlatban.  

Látogasson el a European School Education Platformra és tudjon meg többet a vidéki iskolák nemzetköziesítési stratégiáiról

Böngésszen az angol nyelven elérhető cikkek és segédanyagok között a vidéki iskolák témakörében:

Utolsó módosítás: 2024.04.25.