Válogatás az eTwinning Magyarország legújabb híreiből

Partner hír | 2024.05.02.

Hír | EU, Szakképzés, Köznevelés

Az eTwinning Program 2005-ben indult, 2014 óta az Erasmus+ alprogramjaként Európa, sőt mára már a világ egyik legnagyobb online pedagógusközössége lett.

Az eTwinning bemutatása pedagógushallgatók számára - eTwinning a jövő tanáraiért program

Az eTwinning program, hatókörének kiterjesztése érdekében a pedagógus alapképzést nyújtó intézményekkel is együttműködést folytat, ezzel a pedagógus pályára készülő hallgatókat is bevonja az eTwinning tevékenységekbe. Az eTwinning for future Teachers  kezdeményezés összefogja és arra ösztönzi az európai országok alapfokú pedagógusképző intézményeit, hogy lehetőségeik szerint építsék be az eTwinninget a pedagógusképző tevékenységeikbe.

Az eTwinning for future Teachers kezdeményezésben jelenleg 145 pedagógusképző intézmény, több mint 250 tanárképző oktató és több mint 2400 pedagógushallgató vesz részt.

Amennyiben Ön leendő pedagógusként érdeklődik az eTwinning program iránt és szeretne részt venni a kezdeményezésben, keresse az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont munkatársait, vagy az intézményi eTwinning kapcsolattartót.

Az eTwinning for future Teachers program bemutatása
További információk

 


Felhívás tanároknak - csatlakozási lehetőség az Európai Bizottság új szakértői munkacsoportjaihoz

Amennyiben Ön digitális oktatási tartalmakkal vagy informatika tanításával foglalkozó pedagógus, csatlakozhat az Európai Bizottság új szakértői csoportjaihoz.

Az Európai Bizottság két új szakértői csoportjába várja a jelentkezéseket: A digitális oktatási tartalmakkal foglalkozó szakértői csoport és Az informatika oktatására vonatkozó iránymutatásokkal foglalkozó szakértői csoport

További információk

 


Online kurzus az Európai Iskolai Oktatási Platformról

2024 áprilisától már magyar nyelven is elérhető az új, online kurzus az Európai Iskolai Oktatási Platformról (European School Education Platform – röviden: ESEP).

A tanfolyam az Európai Iskolai Oktatási Platform szakmai továbbképzési kínálatára összpontosít, feltárja az iskolák és tanárok számára biztosított elismerési lehetőségeket. A kurzus által részt vehet a hálózati tevékenységekben, megismerkedhet az eTwinninggel, és megtudhatja, hogyan lehet még jobb minőségű eTwinning projekteket létrehozni.

További információk


 

Forrás

Utolsó módosítás: 2024.05.02.