EU English - Európai uniós ismeretek angol nyelven

8 modulból álló, 200 tanórás képzési program

Képzéseinkre kizárólag csoportosan (min. 12 fő), egyedi árajánlatkérés alapján lehet jelentkezni. Árajánlatot az alábbi e-mail címen kérhet a tervezett téma, alkalmas időszak/időpont, csoportlétszám, illetve a megrendelő szervezet nevének és székhelyének megadásával: kepzes{kukac}tpf.hu.

Kiknek szól a képzés?

A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének uniós alapismereteket szerezni angol nyelven, illetve ilyen irányú ismereteiket bővítenék, frissítenék, aktualizálnák, valamint szeretnék strukturált módon elsajátítani az uniós témákhoz (intézményrendszer, jog, közös politikák stb.) kapcsolódó szaknyelvi anyagot. A szaknyelvi képzés lexikális és nyelvi anyaga akár az uniós versenyvizsgára (EPSO) történő felkészüléshez is megfelel. 

A képzés jellemzői:

A képzés célja, hogy megismertesse a résztvevőket az EU alapjaival (intézmények, döntéshozatal, csatlakozás stb.), a többnyelvű uniós kommunikáció sajátosságaival, az angol-magyar uniós terminológiával, szakzsargonnal, illetve, hogy hozzásegítse őket azokhoz a nyelvi és interkulturális kompetenciákhoz, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy uniós kontextusban magabiztosan kommunikáljanak angol nyelven (uniós szakkifejezések, hivatalos és kötetlen műfajok).

  • Az összesen 200 órás képzési program 8 modulból áll. 
  • Egy-egy képzési modul 25 tanóra, ebből 12 tanórát ölel fel az uniós ismeretek elsajátítása, frissítése angol nyelven, 13 tanórát pedig az EU angol szaknyelvi ismeretek elsajátítása.
  • A képzés munkanyelve angol.

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele: érettségi, illetve az angol nyelv minimum KER B2-es szintű ismerete.

Tanúsítvány:
Az Fktv. 13/B. § (1) bekezdése alapján a képzés elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.
A tanúsítvány kiállításának feltétele: a hiányzás tananyagegységenként nem haladhatja meg a 10 %-ot, valamint a tanfolyamhoz kapcsolódó írásbeli záróvizsga megfelelő szintű teljesítése (minimum 50%).

A képzés a Tempus Közalapítvány engedélyeztetett és szakértő által minősített felnőttképzése.

Ha az EU-angol oktatásáról és kutatásáról további háttérinformációkat szeretne megtudni, látogasson el a www.euenglish.hu oldalra. Az oktatók írnak hírlevelet is, melyben rendszeres időközönként küldenek a feliratkozóknak általános, EU vagy business témájú angol feladatokat. Erre a linkre kattintva iratkozzon fel a hírlevélre!

Utolsó módosítás: 2022.06.28.