PÁLYÁZATI TOP 10, avagy slágerszavak a pályázati útmutatókban

Önnel előfordult már, hogy zavartan nézegette a pályázati útmutatót, és elbizonytalanadott abban, hogy egyáltalán képes lesz valaha is megérteni? Ne aggódjon: a pályázatok, projektek világába belecsöppenő „újoncoknak” gyakran van olyan érzése, hogy itt valami érthetetlen nyelvet beszélnek a szakemberek, veteránok egymás között.

Ők szemlátomást értik, miről van szó, az újonc azonban zavartan töltögeti a pályázati adatlapok pontjait, és bízik benne, hogy jól értelmezi a szavakat és azt, hogy mit is várnak tőle. Most eláruljuk: gyakran a veterán pályázók sem ugyanazt értik a különböző fogalmak alatt, illetve gyakran ők sem ismerik pontos jelentésüket a pályázati és projekt terminológiában. 

A következőkben Kellermann Éva pályázati szakértő és projektmenedzser tolmácsolásában megismerhetik a 10+1 talán legfontosabb fogalmat és azt, amit dióhéjban érdemes róluk tudni.

Pályázati top 10, avagy slágerszavak a pályázati útmutatókban

Kérje el a teljes cikket, melyben választ kaphat az alábbi kérdésekre!

  • Mi a különbség projekt és pályázat között? Miért baj, ha a kettőt összekeverjük?
  • Mire és kinek jó a megvalósíthatósági tanulmány?
    Hogyan függenek össze az általános és a konkrét projektcélok? Mi a különbség köztük?
    Mire jók a hatás- és eredményindikátorok? Egyáltalán, mi a különbség hatás és eredmény között?
  • És hogyan tudunk ezek pontos ismeretében reálisabban tervezni, miként tudunk eredményesebben kommunikálni a projektünkben dolgozó belső és külső munkatársakkal, partnerekkel?
     

A cikk teljes szövegét kérésére szívesen elküldjük Önnek pdf-formátumban. Írjon nekünk a kepzes@tpf.hu e-mail címre, és munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

Tempus Közalapítvány Képzőközpont

Lépéselőnyben az EU-ban

1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

Telefon: 06-1-237-1300

E-mail: kepzes{kukac}tpf.hu

http://tka.hu/kepzesek

 

Kapcsolódó tartalom:

Projektmenedzsment képzés

 

Utolsó módosítás: 2017.07.25.