Munkatársak

FARKAS BERTALAN PÉTER

képzőközpont-vezető

Amióta 2010-ben pedagógusként a pályára léptem, azon dolgozom, hogy apró lépésekben, egy-egy kisebb vagy nagyobb eredmény hatására jobbá váljék az aktuális oktatási-tanulási környezet, amelyre éppen hatásom volt. Hiszem, hogy az oktatást, és annak főszereplőit, a gyerekeket és a pedagógusokat főképp lokális eredmények, sikerek, egyéni és csoportos élmények teszik gazdagabbá, teljesebbé.

A Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának és Képzőközpont vezetőjeként is az a célom, hogy munkatársaimmal együtt új képzések fejlesztésével és szervezésével, illetve hazai és nemzetközi projektekben való részvételemmel aktívan hozzájáruljak a hazai oktatás szereplőinek sikerességéhez, tanulásukhoz, fejlődésükhöz.

Bízom benne, hogy munkám elősegíti a csoport hosszútávú fejlődését és erőfeszítéseim tovább gazdagítják azt a szakterületet, a pedagógiát és a neveléstudományt, amelyet hivatásomnak tartok.

Kapcsolat:

E-mail: bertalanpeter.farkas@tpf.hu
Telefon: +36 1 237 1300 /120 mellék


JAKAB ERIKA

képzési koordinátor

2008 óta dolgozom a Tempus Közalapítványnál. Az Európai Bizottság által támogatott LLP program háttértámogatása után szakpolitikai témájú, nemzetközi projektek megvalósításában vettem részt. A Tudásmenedzsment csoport tagjaként 2010 óta foglalkozom köztisztviselőknek, oktatási szakembereknek szóló felnőttképzésekkel, pedagógus-továbbképzésekkel. Az elmúlt években tapasztalatot szereztem oktatási témájú konferenciák, műhelyek szervezésében is.

A résztvevők egyéni igényeire épülő képzések szervezésével kapcsolatos napi munkám során támaszkodni tudok a felnőttképzési területen végzett tanulmányaimra, valamint arra a szemléletmódra, amit kulturális antropológusként folytatott egyetemi tanulmányaim során elsajátítottam.

2019-től képzési koordinátorként csoportos képzésekkel, illetve képzésfejlesztéssel foglalkozom. Bármilyen, a képzéseinkkel kapcsolatos kérdésben szívesen állok rendelkezésükre.

Kapcsolat:

E-mail: erika.jakab@tpf.hu 
Telefon: +36-1-237-1300/563-as mellék


MISZNÉ KORENCHY ANIKÓ

képzési koordinátor

2020 óta dolgozom a Tempus Közalapítványnál a felnőtt tanulás területén. Kezdetben az Erasmus+ Mobilitási csoportnál referensként segítettem a pályázókat, majd 2021 júniusától a Tudásmenedzsment csoportban képzési koordinátorként a Külföldi Tanárképzési Programmal foglalkozom.

Megtapasztaltam tanulmányaim és munkám során, hogy mekkora erővel bír egy-egy külföldi tapasztalatszerzés, a találkozás egy eltérő kultúrával, más gondolkodásmóddal, más világgal. Korábbi munkáim során azt is felismertem, hogy milyen nagy jelentőségű a felnőttek számára a továbbképzés kérdése, nemcsak a szakmai fejlődésük, a munka világában való helytállásuk, de önbizalmuk növelése és szakmai kiteljesedésük szempontjából is, történjék az akár formális, non-formális vagy informális keretek között.

Ezért bízom benne, hogy a Tudásmenedzsment csoportban végzett munkám által minél több pedagógusnak adhatok lehetőséget arra, hogy maradandó vagy akár sorsfordító élményeket szerezhessenek egy-egy külföldi tanárképzésen.

Kapcsolat:

E-mail: aniko.korenchy@tpf.hu
Telefon: +36-1-237-1300


SZATYINA DÁVID

junior képzési referens

2019 óta dolgozom a Tempus Közalapítványnál. Az elmúlt időben több különböző projekt megvalósításában vettem részt, míg végül sikerült elhelyezkednem az oktatás világában junior képzési referensként. Azóta főleg képzések szervezéséből állnak a mindennapjaim, így bármilyen ezzel kapcsolatos kérdésben szívesen állok rendelkezésre.

Meggyőződésem szerint a 21. század változó kihívásaival szembeni érvényesülés kulcsa a folyamatos fejlődés, ami elválaszthatatlan a megfelelő oktatástól. Az élethosszig tartó tanulásra való berendezkedés, az általa életre hívott igények, a technológiai fejlődés és a globalizáció folyamatosan új helyzetek elé állítják a tanárokat. A Tudásmenedzsment csoport tagjaként én is azért dolgozom, hogy minél nagyobb mértékben járulhassak hozzá ahhoz, hogy a hazai oktatók megfelelő keretek között fejleszthessék, segíthessék egymást, illetve hogy közös gondolkodással járuljanak hozzá a tanulás jövőjéhez.

Kapcsolat:

E-mail: david.szatyina@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2021.06.10.