A 21. század angolnyelv-tanára

A trendeket és igényeket elemezve, a pedagógiai fejlesztés szükségességét belátva a Tempus Közalapítvány kidolgozott egy 40 tanórás módszertani továbbképzést pedagógusok részére a Nyelvtanítás a 12-18 éves korosztálynak a 21. században témakörében.
  • Szeretne megismerkedni a legkorszerűbb pedagógiai szemlélettel és módszerekkel?
  • Szeretné tudni, hogyan motiválhatja hatékonyan a 21. század diákjait?
  • Szeretné saját maga kipróbálni mindazt, amiről hall?
  • Szeretné tudni, hogyan kerülhet közelebb a digitális világ a pedagógiai gyakorlatához?
  • Szeretné rendszerezni tudását, és könnyedén eligazodni a tankönyvpiacon és a digitális térben elérhető tananyagok, segédletek, módszerek, alkalmazások kínálatában, és azokat saját alkatának, valamint a diákok igényeinek és érdeklődési körének megfelelően, rugalmasan alkalmazni a munkája során?

 

Továbbképzésünk célja, hogy korszerű alternatívát nyújtson a 12-18 éves korosztályt angol nyelvet oktató pedagógusoknak, foglalkozásvezetőknek tanórai és tanórán kívüli foglalkozásaik megvalósításához, és lehetővé tegye a részt vevő pedagógusok számára saját pedagógusszerepeik és módszereik kritikus felülvizsgálatát, újratervezését, a 21. század igényeinek megfelelő testre szabását.

A résztvevők ajándék tankönyvszettet kapnak az Oxford University Press és a Libra Books Kft. jóvoltából!

A képzéshez nélkülözhetetlen, hogy minden résztvevőnek a rendelkezésére álljon egy laptop internetkapcsolattal (tantermeinkben van WIFI) és 2013-asnál nem régebbi Office-szal, BYOD* alapon. Azoknak a résztvevőknek, akik nem tudnak magukkal laptopot hozni, természetesen biztosítunk egyet, de a hatékonyság érdekében célszerű saját géppel érkezni! A képzésen a Microsoft Office365 eszközeit, többek között a Microsoft Classroomot (minden iskola, tanár és diák számára ingyenesen hozzáférhető!) használjuk.

*bring your own device

Kiknek szól a képzés?

Angol nyelven magas szinten tudó

  • angol szakos nyelvtanároknak, akik 12-18 éves tanulók angolnyelv-tanításával foglalkoznak, továbbá
  • angol nyelvi szakköröket, foglalkozásokat vezető pedagógusoknak.21. század angolnyelv-tanára képzés pedagógusok számára

Képzésünk visszatérő igényre kíván reagálni: a napi nyelvtanári tevékenység 21. századra szabását, praktikus támogatását, a nemzetközi trendek megismertetését és az elmélet gyakorlatra alkalmazását szolgálja.

Gyakorlati útmutatást kíván nyújtani abban, hogy az angol nyelvtanárok hogyan tudnak hatékonyan alkalmazkodni korunk igényeihez; hogyan erősíthetik a tanulókban az önálló nyelvtanulásra való készséget.

Miért különleges a képzés?

• mert a résztvevők olyan eszközökkel, alkalmazásokkal ismerkedhetnek meg, amelyek minden oktatási intézmény számára ingyenesen hozzáférhetők, ezáltal könnyedén beépíthetik majd a tanultakat a mindennapi tanítási gyakorlatukba;
• mert a képzés nagy hangsúlyt fektet a kimondottan gyakorlatias, azonnal alkalmazható elemekre, a konkrét technikák kipróbálására;
• mert a résztvevők úgy tekinthetik át a legújabb pedagógiai elméleteket és gyakorlatokat, hogy azokat magukon próbálhatják ki annak érdekében, hogy hatékonyan tudják alkalmazni azokat a 21. századi diákok motiválására az adott iskolai tanmenet keretein belül;
• mert a képzés, valamint az oktató rugalmasan alkalmazkodik a résztvevők igényeihez az általuk elérni kívánt célok érdekében (a képzés keretein belül).

A folyamatba ágyazott továbbképzésen nincsen hagyományos értelemben vett záróvizsga, miután a kurzus oktatói és e-mentora a kurzus során folyamatosan támogatják és értékelik a résztvevőket a tanulási előrehaladásukban. A résztvevők a kontaktórás alkalmak előtt és között a képzéshez kapcsolódó webináriumokon vesznek részt (a 40 tanórából 10 tanóra online valósul meg!), és a tükrözött osztályterem elvei alapján épülő online anyagokkal ismerkedhetnek meg! Házi feladat nincs, önálló, online és offline feladatok viszont vannak, minden a képzés anyagának támogatása, hatékony alkalmazhatósága érdekében (Microsoft Classroom). A képzés utolsó két napja pedig micro-teaching, amely során valós szituációba helyeződik mindaz, amit a képzés során a résztvevők elsajátítottak!

Amennyiben többet szeretne tudni a képzés elméleti hátteréről, olvassa el Híd a szakadék fölé c. írásunkat Pályázati Pavilon c. magazinunk 2016-os őszi számában, a 17-18. oldalon. Elolvasom a cikket!

A képzés egyik oktatójával, Joós Andreával készített interjúnk rövid változatát a Pályázati Pavilon 2018-as tavaszi számának 67-68. oldalán találja, teljes szövegét pedig itt olvashatja!

Olvasásra ajánljuk továbbá Prievara Tibor A 21. századi tanár c. könyvét!

Praktikus információk:

A képzés munkanyelve angol.

Az 1. képzési blokk időbeosztása:
• 1. nap (péntek):  14.00-17.15
• 2. nap (szombat): 9.00-14.30

A 2. képzési blokk időbeosztása:
• 3. nap (péntek): 14.00-17.15
• 4. nap (szombat): 9.00-14.30

A 3. és 4. blokk (5. és 6. nap), azaz a micro-teaching időbeosztását a rendelkezésre álló tantermi óráknak megfelelően, a résztvevők lehetőségeit figyelembe véve határozzuk meg. A feldolgozás és az értékelés a játékosítás elvei és módszerei alapján történik. 

Tanúsítvány:

A képzések sikeres elvégzését követően a Tempus Közalapítvány magyar-angol nyelvű tanúsítványt állít ki a résztvevők számára. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzési alkalmakon való minimum 80%-os részvétel, valamint a tanfolyamhoz kapcsolódó portfólió (projekt) anyagának megfelelő szintű elkészítése.

A képzés helyszíne: a Tempus Közalapítvány székhelye, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Csoportos megrendelés esetén a képzés az ország területén bárhol, tetszőleges időpontban indítható.

A képzés díja – amely egyedi megállapodás során születik – magában foglalja az oktatás, a szervezés, a tananyag valamint a képzési tanúsítvány kiállításának költségeit.

A képzés fejlesztőiről: a pedagógus-továbbképzés kifejlesztésében és megtartásában olyan oktatók és szakmai partnerek vesznek részt, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek a korosztály angol nyelvi felkészítése terén. 

A képzés a Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszerben 27282/25/2016 engedélyszámon jegyzett akkreditált pedagógus-továbbképzés, tehát a 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet vonatkozó paragrafusai értelmében a hétévenkénti továbbképzési ciklusban a 120 tanórából 40 tanóraként elszámolható!

Korábbi résztvevőink mondták:

„A leghasznosabbnak a pontrendszer bevezetését gondolom. Úgy vélem, működőképes módszer lehet a gyerekek motiválására. Szimpatikus, hogy nem a büntetésen van a hangsúly, hanem azon, hogy értékelem és díjazom a munkát, amit elvégeznek.”

„Az oktató szakmailag felkészült, nagy tapasztalattal rendelkezik, segítőkész, szívesen válaszol a feltett kérdésekre bármikor (még ebédszünetben is). Az előadásai, foglalkozásai jól tervezettek és követhetők.”

„A gamification és a Learning Activity Rubrics használata nagyon érdekes és hasznos volt.”

„Nagyon pozitív, hogy nem előadás-sorozat volt a képzés, óriási lökést adott a változtatáshoz, teljesen újszerű megközelítését a tanári munkának.”

"A szemlélet, a módszerek, az online felületek többsége teljesen új volt. Nagyon tetszett, hogy mikrotanítással zárult a képzés: az óramegbeszélések rendkívül hasznosak voltak!"

"A webináriumok és a mikrotanítás nagyon jó megoldás a tanulásra!"

"Végre kaptam használható ötleteket a kamaszok motiválásához!"

 

Kérdése van? Kíváncsi a részletekre?


Kérdéseivel forduljon bátran munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségeken:


kepzes{kukac}tpf.hu

06-1-237-1300/260

VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

 

 

 

Utolsó módosítás: 2020.03.26.