A képzőközpontról

A Tempus Közalapítvány Magyarország egyik legnagyobb pályáztató szervezeteként egyedülálló nemzetközi projektmenedzsment tapasztalattal rendelkezik, és 2000 óta fejleszt, koordinál és valósít meg szakmai továbbképzéseket..

Szervezetünk 2007 óta jórészt vállalkozási tevékenység keretében végez felnőttképzési és pedagógus-továbbképzési tevékenységet, mivel erre a feladatra külön költségvetési támogatást 2007 után már nem kapott. 2008-tól a Tudásmenedzsment csoport koordinálja a munkát, ahol a 2012-es évtől tudatos döntés és tervezés után elkezdődött a profiltisztítás, a képzőközpont újrapozícionálása, valamint az átállás a társadalmivállalkozás-alapú működésre. A Képzőközpont a képzésszervezések terén pedig úgy igyekszik választ adni az információs társadalom hozta igényekre és kihívásokra, hogy a 2017-es év során blended képzések kialakítását kezdte meg. 

Az újrapozícionálás és profiltisztítás eredményeképpen a Tempus Közalapítvány Képzőközpontja most elsődleges célcsoportként a közszféra munkatársainak (közoktatás, felsőoktatás és közigazgatás) szakmai továbbképzésével foglalkozik, és célja, hogy

  • a módszertani pedagógus-továbbképzések révén a közoktatásban felkészült, tanulóközpontú pedagógusok, a felsőoktatási intézményeinkben módszertanilag is kompetens oktatók;
  • a felnőttképzési programok révén pedig a közhivatalainkban rátermett, EU-kompatibilis tisztviselők és közalkalmazottak dolgozzanak.

E célok megvalósításának eszközéül a Képzőközpont munkatársai a következő tevékenységeket végzik:

  • a közoktatási és felsőoktatásban dolgozó oktatók módszertani megújulását, valamint az EU-támogatások felhasználását, az uniós/nemzetközi munkaszituációkban való helytállását segítő továbbképzési, illetve oktatási programok kidolgozását;
  • közreműködés az EU-támogatások felhasználásában érintett intézményrendszer, kiemelten a közoktatás, felsőoktatás és közigazgatás munkatársainak szakmai felkészítésében;
  • valamint az ehhez kapcsolódó – a közigazgatási/pedagógus-/felnőttképzési továbbképzési rendszeren belüli és kívüli – képzési programok fejlesztése és megvalósítása.

MIBEN TUDUNK ÖNNEK SEGÍTENI?

Célunk a közszférában dolgozó munkatársak szakmai megerősítése, és a közszféra, azaz a közigazgatás, köznevelés és felsőoktatás nemzetköziesítési folyamatának előre lendítése az általunk fejlesztett oktatási szakmai szolgáltatásokkal.

 

Együttműködések

A Tempus Közalapítvány Képzőközpont folyamatosan alakít ki hosszú távú együttműködéseket az oktatási-képzési szakma egy-egy részterületének legkiválóbb szakembereivel. Képzési programjaink kidolgozása során a magas szintű szakmaiság, az ügyfélközpontú gondolkodás és az az igény érvényesül, hogy valós tanulási szükségletekre adjunk választ programjainkon. Hiszünk abban, hogy szaktudásunk úgy a leghatékonyabb, ha mások szakmaiságával egészül ki, ezért nyitottak vagyunk közös képzési programok fejlesztésére, partnerségi megállapodások kötésére.

Ha Önnek van versenyképes tudása, és egy profi csapatot vagy intézményi hátteret keres hozzá, valamint elkötelezett az iránt, hogy a hazai felnőttképzésben, pedagógus-továbbképzésben európai szintű és szellemiségű szolgáltatás nyújtásában működjön közre, úgy keresse velünk a kapcsolódási pontokat!

 

Utolsó módosítás: 2020.07.31.