EU English - európai uniós ismeretek angol nyelven

Az EU-angol szaknyelvi képzés felkészíti az uniós területen dolgozó szakembereket a hatékony írásbeli és szóbeli kommunikációra szaknyelvi készségeik fejlesztése által.
  • Uniós projekteken dolgozik? Szeretné bővíteni a szókincsét? Elsajátítaná a hatékony kommunikációhoz vagy pályázatíráshoz szükséges angol szakkifejezéseket?
  • Gyakran jár tárgyalni külföldi partnerekkel? Esetleg tervezi, hogy az EU-s közigazgatásban fog dolgozni?
  • Szeretné frissíteni nyelvtudását úgy, hogy közben az Európai Unió működési mechanizmusairól is tanul?

 

A Tempus Közalapítvány egyedülálló lehetőséget kínál: egy olyan EU angol szaknyelvi képzési programot, amelyet az EU English – Using English in EU Contexts című kiváló nyelvkönyv szerzői, Trebits Anna és Fischer Márta dolgoztak ki.

Kiknek szól a képzés?

A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének uniós alapismereteket szerezni angol nyelven, illetve ilyen irányú ismereteiket bővítenék, frissítenék, aktualizálnák, valamint szeretnék strukturált módon elsajátítani az uniós témákhoz (intézményrendszer, jog, közös politikák stb.) kapcsolódó szaknyelvi anyagot. A szaknyelvi képzés lexikális és nyelvi anyaga akár az uniós versenyvizsgára (EPSO) történő felkészüléshez is megfelel.

A képzés célja, hogy

  • megismertesse a résztvevőket az EU alapjaival (intézmények, döntéshozatal, csatlakozás stb.), a többnyelvű uniós kommunikáció sajátosságaival, az angol-magyar uniós terminológiával, szakzsargonnal;
  • hozzásegítse őket azokhoz a nyelvi és interkulturális kompetenciákhoz, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy uniós kontextusban magabiztosan kommunikáljanak angol nyelven (uniós szakkifejezések, hivatalos és kötetlen műfajok).

A képzés felépítése:

Az összesen 200 órás képzési program 8, modulonként önálló tanúsítványt adó modulból áll. 

Egy-egy képzési modul 25 tanóra, ebből 12 tanórát ölel fel az uniós ismeretek elsajátítása, frissítése angol nyelven, 13 tanórát pedig az EU angol szaknyelvi ismeretek elsajátítása.

Ha a teljes, 200 órás képzés rövid tematikája érdekelné, kérje azt munkatársunktól a kepzes@tpf.hu címen!

Amennyiben nem a szaknyelvi felnőttképzési kurzus, hanem kifejezetten a pedagógusoknak szóló EU angol elméleti, szaknyelvi és módszertani képzés érdekelné, kattintson ide!

Praktikus információk:

A képzés munkanyelve angol.

A képzés beosztása:

A képzés jelenleg csoportos megrendelés esetén érhető el, és az ország területén bárhol, a megbízó által kért időpontban indítjuk. 

Módszertan:

A képzés során az EU működését röviden, érthetően magyarázó power point-bemutatókkal, páros, kis csoportos és egyéni feladatokkal, szituációs szerepjátékokkal dolgozunk, valamint felkutatjuk a témához kapcsolódó uniós honlapokat, hogy a résztvevők megtanulják a szakmájukhoz kapcsolódó internetes oldalakon való tájékozódást.

Tanúsítvány:
A képzés sikeres elvégzését követően a Tempus Közalapítvány magyar-angol nyelvű tanúsítványt állít ki a résztvevők számára. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzési alkalmakon való minimum 80%-os részvétel, valamint a tanfolyamhoz kapcsolódó írásbeli záróvizsga megfelelő szintű teljesítése (minimum 50%).

A képzés fejlesztőiről és a képzés alapjául szolgáló tankönyv szerzőiről honlapunk Oktatók menüpontjában olvashat. Ha az EU-angol oktatásáról és kutatásáról további háttérinformációkat szeretne megtudni, látogasson el a www.euenglish.hu oldalra. Az oktatók írnak hírlevelet is, melyben rendszeres időközönként küldenek a feliratkozóknak általános, EU vagy business témájú angol feladatokat. Erre a linkre kattintva iratkozzon fel a hírlevélre!

A kurzus a Nemzeti Munkaügyi Hivatal mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv által engedélyezett felnőttképzési továbbképzés, melynek nyilvántartási száma E-000576/2014/D003. A nyilvántartásba vétel időpontja: 2014 augusztusa.

 

Kérdése van? Kíváncsi a részletekre? 

Kérdéseivel forduljon bátran munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségeken:

kepzes{kukac}tpf.hu

06-1-237-1300


VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

Utolsó módosítás: 2019.04.09.