EU English - európai uniós ismeretek angol nyelven

Az EU-angol szaknyelvi képzés felkészíti az uniós területen dolgozó szakembereket a hatékony írásbeli és szóbeli kommunikációra szaknyelvi készségeik fejlesztése által.

A Tempus Közalapítvány egyedülálló lehetőséget kínál: egy olyan EU angol szaknyelvi képzési programot, amelyet az EU English – Using English in EU Contexts című kiváló nyelvkönyv szerzői, Trebits Anna és Fischer Márta dolgoztak ki.

 

Kiknek szól a képzés?

A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének uniós alapismereteket szerezni angol nyelven, illetve ilyen irányú ismereteiket bővítenék, frissítenék, aktualizálnák, valamint szeretnék strukturált módon elsajátítani az uniós témákhoz (intézményrendszer, jog, közös politikák stb.) kapcsolódó szaknyelvi anyagot. A szaknyelvi képzés lexikális és nyelvi anyaga akár az uniós versenyvizsgára (EPSO) történő felkészüléshez is megfelel.

 

A képzés jellemzői

A képzés célja, hogy megismertesse a résztvevőket az EU alapjaival (intézmények, döntéshozatal, csatlakozás stb.), a többnyelvű uniós kommunikáció sajátosságaival, az angol-magyar uniós terminológiával, szakzsargonnal, illetve, hogy hozzásegítse őket azokhoz a nyelvi és interkulturális kompetenciákhoz, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy uniós kontextusban magabiztosan kommunikáljanak angol nyelven (uniós szakkifejezések, hivatalos és kötetlen műfajok).

  • Az összesen 200 órás képzési program 8, modulonként önálló tanúsítványt adó modulból áll. 
  • Egy-egy képzési modul 25 tanóra, ebből 12 tanórát ölel fel az uniós ismeretek elsajátítása, frissítése angol nyelven, 13 tanórát pedig az EU angol szaknyelvi ismeretek elsajátítása.
  • Amennyiben nem a szaknyelvi felnőttképzési kurzus, hanem kifejezetten a pedagógusoknak szóló EU angol elméleti, szaknyelvi és módszertani képzés érdekelné, kattintson ide!
  • A képzés munkanyelve angol.

 

 

Tanúsítvány:
A képzés sikeres elvégzését követően a Tempus Közalapítvány magyar-angol nyelvű tanúsítványt állít ki a résztvevők számára. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzési alkalmakon való minimum 80%-os részvétel, valamint a tanfolyamhoz kapcsolódó írásbeli záróvizsga megfelelő szintű teljesítése (minimum 50%).

A képzés fejlesztőiről és a képzés alapjául szolgáló tankönyv szerzőiről honlapunk Oktatók menüpontjában olvashat. Ha az EU-angol oktatásáról és kutatásáról további háttérinformációkat szeretne megtudni, látogasson el a www.euenglish.hu oldalra. Az oktatók írnak hírlevelet is, melyben rendszeres időközönként küldenek a feliratkozóknak általános, EU vagy business témájú angol feladatokat. Erre a linkre kattintva iratkozzon fel a hírlevélre!

A kurzus a Nemzeti Munkaügyi Hivatal mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv által engedélyezett felnőttképzési továbbképzés, melynek nyilvántartási száma E-000576/2014/D003. A nyilvántartásba vétel időpontja: 2014 augusztusa.

 

Utolsó módosítás: .