Hátránnyal indultak

Sikeres fiatalok az Egész életen át tartó tanulás programban

2013 | Disszeminációs füzetek, Egész életen át tartó tanulás program 2007-2013

Hátrányos helyzetű fiatalokat bemutató kötetünk szereplői mindannyian sikeres, tehetséges emberek, akiknek életútja mások számára is példaértékű lehet.

Olyan Comenius, Leonardo és Grundtvig projektekben részt vett fiatalokat ismerhetnek meg, akiknek egy kicsivel nehezebb volt elérni a céljaikat, de a programok által egy új világot ismerhettek meg, és a nemzetközi tapasztalatok hatására magabiztosabban álltak a továbbtanulás lehetősége elé. Új lendületet és motivációt kaptak Európában – amelyről kiderült, hogy közelebb van hozzájuk, mint azt valaha is gondolták volna.

Pályázóink között évről évre egyre magasabb arányban szerepelnek hátrányos helyzetűek. A Comenius iskolai együttműködések pályázattípusban például 2013-ban 37 olyan közoktatási intézmény nyert támogatást, amely hátrányos helyzetű régióban található, a Leonardo mobilitási projektek résztvevőinek pedig több mint 40%-a hátrányos helyzetű. Ezek az adatok azonban akkor nyernek valódi értelmet, ha a számok mögé nézünk, és megismerjük a résztvevők személyes történeteit.

Bízunk benne, hogy az itt bemutatott fiataloknak sikerül bebizonyítaniuk, hogy megéri tanulni, és érdemes bekapcsolódni az Európai Unió nemzetközi együttműködési programjaiba. Reméljük, hogy a pedagógusok a jövőben is segíteni tudják a tehetséges diákokat, hogy részt vehessenek a 2014-ben induló, a jelenlegi programok folytatását jelentő Erasmus+ programban, hiszen sokuknak az ő támogatásuk nélkül nem lenne lehetőségük külföldi tapasztalatszerzésre.

A kiadvány a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.

Méret: 8,7 MB
Kiterjesztés: PDF

Letölthető