Nemzetköziesítünk 4.

Felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési jó gyakorlatai

2020 | Kézikönyvek, módszertani gyűjtemények, Campus Mundi

A felsőoktatási intézményeknek folyamatosan új kihívásoknak kell megfelelniük, különösen igaz ez a nemzetközi versenyképesség vonatkozásában. Mit tehetnek az intézményvezetők, a nemzetközi koordinátorok és az oktatók az egyetemek nemzetköziesítése érdekében? Milyen, mások számára is adaptálható jó gyakorlatokat alakítottak már ki a magyarországi egyetemeken?  Hogyan támogatják a felsőoktatási intézmények ilyen irányú tevékenységeit a különböző ösztöndíjprogramok?

A kötetben hazai egyetemek oktatói, nemzetközi koordinátorai és képviselői mutatják be saját jó gyakorlataikat, amelyek példaként szolgálhatnak a nemzetköziesítési kihívások megoldásában – legyen szó közép-kelet-európai regionális együttműködésekről; új oktatási módszerek, képzések és tananyagok hazai bevezetéséről; vagy a doktori iskolák nemzetközi versenypozíciójának javításáról.

A Nemzetköziesítünk című interjúkötetsorozatunk 4. részében ezekből mutatunk be néhányat, bízva abban, hogy ezekkel az inspiráló példákkal további lendületet adhatunk az olvasóknak, és ezzel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás az európai és Európán kívüli oktatási színtéren is egye inkább láthatóvá, vonzóvá és versenyképessé váljon.

LETÖLTÉS

 

Az 1. kötet ide kattintva elérhető >>
A 2. kötet ide kattintva elérhető >>
A 3. kötet ide kattintva elérhető >>
Az 5. kötet ide kattintva elérhető >>