Változó szakmai igények a munkaerőpiacon

Készségek és képzések korszerűsítése

2012 | Disszeminációs füzetek, Egész életen át tartó tanulás program 2007-2013

A Tempus Közalapítvány immár hatodik éve, a harmadik ciklusban vesz részt az Egész életen át tartó tanulás program kezelésével megbízott nemzeti irodák munkaerő-piaci témájú tematikus együttműködésében.

Az első ciklusban a pályatanácsadás, pályaorientáció területéhez kapcsolódó legjobb szakképzési gyakorlatokat tártuk fel, és az egyéves együttműködés eredményeit az Így is lehet tanácsot adni! című kiadványunkban tettül közzé.

A második, kétéves ciklus végén megjelent, Sínen maradni! című füzetünkben a szociális és egészségügyi szolgáltatásokban dolgozó idős munkavállalók, nők és bevándorlók szakképzettségének felfrissítését támogató legjobb szakképzési projekteket, és a kétéves együttműködés szakmai tapasztalatait összegeztük.

Jelen kiadványunk három év munkájáról számol be, melynek során

  • nemcsak a szakmai témaválasztás tágabb: a változó munkaerő-piaci igényekhez igazodó képzések, célcsoport és szektor szűkítése nélkül;
  • a jó gyakorlatok merítése is bővebb, az Egész életen át tartó tanulás program csaknem teljes skáláját felöleli.

Tartalma és felépítése is eltér a korábbiaktól. A 3 éves munka eredményeként azonosított legjobb gyakorlatok tartalmi bemutatása és listája mellett a fókuszterületek meghatározásának módját, a kiválasztás - kutatás központi kérdéseit, folyamatát is összefoglaltuk. Azt reméljük, hogy így nemcsak a jó gyakorlatok további hasznosulását támogatjuk, hanem átláthatóvá tesszük a jó gyakorlatok meghatározásának folyamatát, és a leendő pályázók, projektgazdák kamatoztathatják e tudást a projekttervezésben, megvalósításban és a beszámolók szakmai súlypontjainak kifejtése során.

A kiadvány a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.

Méret: 1,8 MB
Kiterjesztés: PDF

Letöltés