ECVET

IKT alapú - innovatív oktatási módszerek a felsőoktatásban - szakmai műhelyek – Tempus Közalapítvány

"Nemzetközileg versenyképes oktatási módszerek a felsőoktatásban" a címe a Tempus Közalapítvány 2014 tavaszán kezdődött szakmai műhelysorozatának. A Campus Hungary program keretében megvalósuló, korszerű, IKT támogatott oktatás és tanulásszervezési módszereket bemutató rendezvények célja a felsőoktatási intézmények oktatási színvonalának növelése, versenyképességének fejlesztése, nemzetközi jelenlétének és a globális felsőoktatási piacon való aktív részvételének elősegítése.

A rendezvénysorozatot előkészítő műhelyen 2014. február 4-én a korszerű oktatási módszereket alkalmazó oktatók, intézményvezetők, oktatási szakértők az előzetesen kijelölt témák mentén cserélték ki tapasztalataikat és vitatták meg a felvetett problémákat, amelyek kapcsán intézményi esettanulmányokat és jógyakorlatokat is bemutattak. Ennek a műhelynek az anyagait a következő linken tudják elérni: http://bit.ly/TKAfebruar4.

A műhelysorozat során az előzetes koncepciót és a szakmai fórum tapasztalatait figyelembe véve az alábbi témákat dolgoztuk fel 2014 tavaszán:

 

  1. Korszerű tanulásszervezési módszerek – 2014. március 25.
  2. IKT eszközök innovatív alkalmazása a felsőoktatásban – 2014. április 8.
  3. Intézményi és oktatói digitális portfólió, tudománymenedzsment – 2014. május 13.
  4. E-learning, MOOCS jó gyakorlatok a felsőoktatásban – 2014. június 3.

 

Az első két műhelyen a résztvevők megismerhették a Tempus Közalapítvány, az Európai Bizottság által támogatott TANDEM projektjének keretében meghirdetett STEM (tudomány, technológia, mérnöktudományok, matematika) felsőoktatási módszertani felhívás díjnyerteseinek jó gyakorlatait is.

A 2014 tavaszi műhelyek elérhető anyagai megtalálhatók a következő linken:. goo.gl/R4VHdo.

2014 őszén tovább folytatódik a műhelysorozat. Részletek később...

Utolsó módosítás: .