Kulcstevékenység: Szakpolitikai reformok támogatása

A szakpolitikai reformok támogatása (KA3) keretében megvalósuló tevékenységek az európai szintű politikai célkitűzések megvalósítására irányulnak, különösen szem előtt tartva az Európa 2020 stratégia, az oktatás és a képzés terén folytatott európai együttműködés stratégiai kerete („Oktatás és képzés 2020”) és az Európai Ifjúsági Stratégia céljait. A szakpolitikai reformok támogatása (KA3) a tevékenységek széles köréhez nyújt támogatást, hogy ösztönözze a szakpolitikai fejlesztéseket, a szakpolitikai párbeszédet és megvalósítást az oktatás és képzés, valamint az ifjúságügy területén. A KA3 projekteken belül megvalósítható tevékenységek többségére az éves pályázati kiíráson belül speciális felhívások keretében lehet pályázni az alábbi három fő területen.

A támogatások egy része tenderek és meghívásos felhívások keretében kerül odaítélésre az alábbi tevékenységek támogatására.

Utolsó módosítás: 2017.12.02.

Európai szakpolitikai javaslatok kipróbálása

Következő határidő: legközelebb jövő évben

Az európai szakpolitikai javaslatok kipróbálása pályázattípus célja, hogy olyan nemzetközi együttműködéseket támogasson, amelyeknek keretében magas szintű hatóságok irányításával innovatív szakpolitikai kezdeményezéseket valósítsanak meg.

Részletek

Kapacitásfejlesztés az ifjúsági területen

Következő határidő: legközelebb jövő évben

A kapacitásfejlesztési projektek nemzetközi együttműködési projektek, amelyek a programországok és partnerországok ifjúsági szervezetei közötti többoldalú együttműködésen alapulnak. Centralizált pályázattípus.

Részletek

Előremutató együttműködési projektek

Következő határidő: még nem ismert

A partnerségek célja, hogy olyan új, innovatív módszereket keressenek, teszteljenek, fejlesszenek és értékeljenek, amelyek később lehetőséget biztosítanak a széles körű alkalmazásra és az oktatás- és ifjúságpolitika fejlesztésére. Centralizált pályázattípus.

Részletek