2020. március 31.

Alapvető gyakorlati tanácsok az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület mobilitási tevékenységek résztvevői számára a COVID-19 világjárvány fényében

Az Európai Bizottság útmutatója a diákokat, tanulókat, önkénteseket és a programok többi résztvevőit segíti eligazodni a rájuk vonatkozó intézkedések között.

A koronavírus kitörése negatív hatással volt a folyamatban lévő és tervezett Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület program tevékenységeire. Az Európai Bizottság legfőbb célkitűzése jelen helyzetben, a programban résztvevők biztonsága és védelme, teljes mértékben tiszteletben tartva minden nemzetközi szinten tett óvintézkedést a járvány megfékezése érdekében.

A Bizottság által kiadott útmutatója célja segíteni a diákokat, tanulókat, önkénteseket és a program többi résztvevőjét eligazodni a rájuk vonatkozó óvintézkedések és szükséges eljárások között a kialakult helyzet tükrében.

Kihez forduljanak?

Az Erasmus+ programot és az Európai Szolidaritási Testületet a programországok Nemzeti Irodái koordinálják. Ezt figyelembe véve, a Bizottság azt javasolja az egyéni résztvevőknek, hogy ha nehézségekkel kell szembenézniük, akkor a hazai intézményükkel lépjenek kapcsolatba, míg a résztvevő intézmények az országuk Nemzeti Irodáját kereshetik. A centralizált projektek pedig az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökséghez (EACEA) fordulhatnak.

A kedvezményezett szervezetek számára a Bizottság maximális rugalmasságot biztosít a tevékenységeik lebonyolításához és az aktuális helyzethez való igazításukhoz, a rájuk vonatkozó jogi keretrendszeren belül.

Ezen kívül fontos kihangsúlyozni, hogy az Európai Bizottság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását és kész további szükséges óvintézkedéseket tenni a pályázók és a program résztvevői védelme érdekében.

Az intézkedések összefoglalva

 

Az Európai Bizottság útmutatója ide kattintva pdf formátumban is letölthető.

 

 

2020. március 31.

Utolsó módosítás: 2020.03.31.