2020. április 30.

Kérdések és válaszok az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület tevékenységeire vonatkozóan – A COVID-19 koronavírus-járvány kapcsán

A COVID-19 koronavírus-járvány negatívan befolyásolja az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programban jelenleg futó vagy tervezett tevékenységeket.

Az Európai Bizottság legfőbb célkitűzése a COVID-19 járvány következtében kialakult helyzetben az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programban résztvevők biztonsága és védelme, teljes mértékben elismerve minden, a járvány megfékezése érdekében tett nemzeti intézkedést.

A Bizottság folyamatosan azon dolgozik, hogy a kialakult helyzetben segítsen a kedvezményezetteknek, diákoknak, tanulóknak, önkénteseknek és a program többi résztvevőjének eligazodni a rájuk vonatkozó intézkedések és szükséges eljárások között.

A Bizottság a továbbiakban is alkalmazkodni fog a soha nem látott helyzet alakulásához, a pályázati szabályok és eljárások pontosításával, szükség esetén egyszerűsítésével, együttműködve az Erasmus+ program Nemzeti Irodáival és az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökséggel (EACEA).
 

Kérdések és válaszok az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület tevékenységeire vonatkozóan (PDF) >>

 

Utolsó módosítás: 2020.05.04.