2020. július 1.

KIUTAZÁSI KORLÁTOZÁSOK FELOLDÁSA A SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTT TANULÁSI PROGRAMOKBAN

Hivatkozással az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2020. június 25-i döntésére, a 2020. március 15-én bevezetett kiutazási korlátozások feloldásával a Tempus Közalapítvány által kezelt szakképzési és felnőtt tanulási projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások 2020. június 26-tól kezdődően újra megvalósíthatók az adott célország beutazási rendelkezéseinek, továbbá a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedéseknek és a küldő, illetve fogadó intézmények irányelveinek, valamint a fogadó intézmény fogadókészségének a figyelembevételével.

A Tempus Közalapítvány által kezelt szakképzési és felnőtt tanulási pályázatok vonatkozásában az alábbi módon szervezhetők mobilitások:

A támogatott intézményeknek egyrészt az utazások megszervezésének megkezdésekor, másrészt közvetlenül a kiutazás előtt tájékozódniuk kell a célország járványügyi helyzetéről, és amennyiben a célországba történő beutazást a hazai hatóságok, illetve a célország hatóságai nem ajánlják, illetve nem engedélyezik, az utazást el kell halasztani, erre továbbra is lehetőségük van a résztvevőknek.

A TKA a lehetőségeihez mérten - a hazai hivatalos szervek által közzétett és a külföldi partnerektől kapott információk alapján - tájékoztatást ad a pályázóinak a külföldi (és hazai) beutazási feltételekről, az esetlegesen fennálló speciális körülményekről, amelyek befolyásolhatják az együttműködések megvalósítását. Az ehhez kapcsolódó folyamatosan frissülő információkat az alábbi oldalon olvashatják.

Kérjük az intézményi koordinátorok közreműködését abban, hogy a mobilitási résztvevőket tájékoztassák a jelenlegi helyzetben különösen fontos körültekintésről:

Amennyiben további információra lenne szüksége a szakképzési vagy felnőtt tanulási projektekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljon kapcsolattartójához a Tempus Közalapítványnál.

Utolsó módosítás: 2020.07.01.