Esélyegyenlőségi innovatív műhely

Folytatódik a Tempus Közalapítvány Nemzetközileg versenyképes oktatási módszerek műhelysorozata felsőoktatásban oktatók, oktatásszervezők számára. A tematikus műhelyeken a 2017. évi Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj felhívásra beadott pályázatok gyakorlati-módszertani bemutatói mellett, lehetőség nyílik a bemutatott jó példák megvitatására, módszertani tapasztalatcserére és közös problémamegoldásra is.

Időpont: 2018.11.07. 14:00-18:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem

Innovatív oktatás-tanulás – Felsőoktatási módszertani műhelysorozat

A felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj pályázóinak jó gyakorlat bemutatói
Műhelybeszélgetés + tapasztalatcsere + módszertani tudásátadás

A műhely témája: a speciális igényű hallgatók tanulásának módszertani támogatási lehetőségei felsőoktatásban folytatott tanulmányaik során. Az Európai Unió célkitűzése, hogy az Európai Felsőoktatási Térségben a társadalom összetétele leképeződjön a felsőoktatásban, azaz támogatni szükséges a valamilyen hátránnyal, nehézséggel küzdő hallgatók felsőoktatási életútját a bejutástól a sikeres végzés utáni elhelyezkedésig. Az oktatók, ha találkoznak akár dislexiás, disgráfiás, akár bármilyen figyelemzavaros, vagy egyéb téren akadályozott, esetleg speciális élethelyzetben lévő hallgatóval, jó, ha rendelkeznek olyan módszertani és eszközismerettel, amely révén célzottan támogatni tudják a hallgatók tanulását.

A műhely során két felvezető, áttekintő előadás után kettő, a speciális igényű hallgatók bevonódását, részvételét és akadálymentes tanulását segítő projektet ismerhetnek meg a résztvevők. Lehetőség nyílik közös problémamegoldásra és véleménycserére is.

Az Együtt tanítunk! és az ELTESCORM című projektekről a TKA Felsőoktatás módszertani adatbázisában olvashatnak előzetesen.

III. műhely – oktatói műhelyek, továbbképzések – Galéria 

14.00 – 14.30 Érkezés, regisztráció, kvízjáték és kötetlen beszélgetés kávéval, teával
14.30 – 15.00 Ollé János – Speciális igényű hallgatók a felsőoktatásban: oktatási kultúra és menedzsment
15.00 – 15.30 Virányi Anita – Speciális szükségletű hallgatók tanulástámogatásának módszerei
15.30 – 15.40 Technikai szünet
15.40 – 16.40 Horváth Péter László – Katona Vanda – Futár András – Együtt tanítunk! – participatív oktatási módszerek
16.40 – 17.40 Abonyi-Tóth Andor – Akadálymentes e-tananyagok fejlesztésének módszere és gyakorlata (ELTESCORM)
17.40 – 18.00 Összefoglalás – Kérdések-válaszok, hálózatépítés 

A műhelysorozat állandó szakértője: Dr. Ollé János

A jelentkezés módja és feltételei

Kérjük, küldje el jelentkezését az oldal alján lévő regisztrációs űrlap kitöltésével.
Jelentkezési határidő: 2018. november 5.

A műhelysorozat célja

A műhelysorozat célja a magyar felsőoktatásban fellelhető jó példák - a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj pályázati felhívásra beadott jó gyakorlatok - tematikus bemutatása, a szakmai tudás-és tapasztalatcsere számára fórum teremtése, hálózatosodás elősegítése, együttműködések kialakításának ösztönzése. 

Online kereshető módszertani jó gyakorlat gyűjtemény 

Továbbra is örömmel ajánljuk figyelmükbe a Tempus Közalapítvány által létrehozott Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj adatbázist, mely rövid összefoglalást nyújt a megvalósított projektekről, oktatási módszerekről és tippeket ad a módszer más intézményekben való adaptálására is. A projektek rövid leírásai megtalálhatóak a Tempus Közalapítvány honlapján.

A műhelyeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A kurzus az Európai Bizottság támogatásával, az Európai Felsőoktatási Térség reformjának támogatása című, 574344-EPP-1-2016-1-HU-EPPKA3-BOLOGNA projekt keretében valósul meg.

Utolsó módosítás: 2018.11.08.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány