Beszámoló felkészítő nap és tapasztalatcsere a 2018-ban támogatást nyert Erasmus+ stratégiai partnerségi projektek részére

A Tempus Közalapítvány ezúton meghívja Önt a 2018-ban támogatást nyert Erasmus+ stratégiai partnerségi projektek koordinátorai számára szervezett tájékoztató napjára. A rendezvény kettős célja, hogy a projektek képviselői segítséget kapjanak a projekt futamideje alatt kötelezően benyújtandó beszámolók elkészítésével és benyújtásával, illetve a projektek menedzselésével, az esetleg felmerült nehézségek megoldásával kapcsolatban.

Időpont: 2019.07.01. 10:00-16:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem)

A tájékoztató nap főbb tématerületei:

  • Tapasztalatcsere a projektek koordinátorai / pénzügyes munkatársai között a projektek szakmai és pénzügyi menedzsmentje kapcsán
  • Szempontok az Erasmus+ projektek tartalmi beszámolásához kapcsolódóan
  • A beszámolásra szolgáló Mobility Tool+ eszköz tartalmi részeinek kitöltése
  • Pénzügyi tudnivalók a folyamatban lévő projektekhez kapcsolódóan

Alapvető dokumentumok és honlapok a projektek megvalósításának szakaszában: 

Az alábbiakban találják azoknak a dokumentumoknak a linkjét is, amelyek a beszámoláshoz kapcsolódó teendőkben nyújtanak iránymutatást. Kérjük, alaposan tanulmányozzák át ezeket: 

Felnőtt tanulás

Felsőoktatás

Köznevelés

Szakképzés

Felkészülés a rendezvényre: 

A rendezvény előtt, kérjük, gondolják át, hogy az eddigi munka során mi valósult meg, milyen feladatok vannak még hátra. Ezen kérdéskörök összegyűjtésébe érdemes lehet bevonni a projektben részt vevő kollégákat is, ezért javasoljuk, hogy üljenek össze a rendezvény előtt azokkal a munkatársaikkal, akik részt vesznek a megvalósításban (pénzügyes, PR-es, tréner stb.). 

Kérjük, azt is gondolják át, hogy a saját projektmenedzseri gyakorlatból milyen olyan jó gyakorlatokat tudnak azonosítani, amit szívesen megosztanának a többi projektgazdával. 

A projekt megvalósításának időszakában két dokumentum jelöli ki a közös munka alapvető kereteit. Az egyik a projektmenedzsment kézikönyv, amelyet célszerű a rendezvényre kinyomtatva elhozni, illetve kérjük, hogy a nemzeti irodával kötött támogatási szerződést is olvassák el újra, különösképpen a 3. számú mellékletet tekintsék át tüzetesen. 

A rendezvény során interaktív feladatok és csoportos munkák is várhatók, amelyeknek célja, hogy a projektek menedzselése során eddig összegyűlt tudást és a tapasztalatok megosztását segítsük az egyes projektcsapatok között. 

 

PROGRAM

10.00-10.10 Megnyitó

10.10-11.15 Kritikus pontok a projektek megvalósítása során – gyakorlott projektkoordinátorok tapasztalatai:

Projektek disszeminációja és a partnerekkel való kommunikáció - Kisari Károly, Rejtett Kincsek Down Egyesület

Projektek nyomonkövetése és minőségbiztosítása – hogyan csináljuk? - Kovács Gabriella, Budapesti Műszaki Egyetem

11.15-12.00 A beszámolás folyamata az Erasmus+ stratégiai partnerségek pályázati formában - Damjanovich Katalin, Tempus Közalapítvány

12.00-12.45 Ebédszünet

12.45-13.05 A Mobility Tool+ beszámoló felület használata - Hlavatý Ildikó, Tempus Közalapítvány

13.05-14.05 A projektek pénzügyei - Laczó Éva, Tempus Közalapítvány

14.05-15.00 Szektoros csoportos megbeszélés (opcionális) - A rendezvény végén egy rövid szektoros megbeszélésre is lehetőség nyílik, amely során a Nemzeti Iroda egyes oktatási területeinek projektjeit kísérő kollégáival lesz lehetőség egyeztetni kiscsoportban.

 

A rendezvényen való részvétel díjtalan, ellátást nem tudunk biztosítani. A résztvevőknek előzetesen regisztrálniuk kell a Tempus Közalapítvány honlapján 2019. június 24-ig. Szervezetenként 2 főre számítunk, érdemes egy pénzügyes és egy tartalmi felelős részvételével megjelenni.

E-mailen küldött jelentkezéseket nem tudunk elfogadni! 

A rendezvénnyel kapcsolatban felmerülő kérdésével, kérem, forduljon a projektjét kísérő kollégához a +36-1/237-1300 telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken. 

Megjelenésére feltétlenül számítunk! 

Kapcsolat:

Szakképzési stratégiai partnerségi projektek (KA202)
Jakabné Baján Ilona ilona.bajan@tpf.hu
Damjanovich Katalin katalin.damjanovich@tpf.hu

Felnőtt tanulási stratégiai partnerségi projektek (KA204)
Rozgonyi Zsuzsanna zsuzsanna.rozgonyi@tpf.hu
Frigyes Edina edina.frigyes@tpf.hu

Felsőoktatási stratégiai partnerségi projektek (KA203)
Csonka Viktória viktoria.csonka@tpf.hu  

Vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségi projektek (KA201)
Fintáné Hidy Réka reka.hidy@tpf.hu
Hlavatý Ildikó ildiko.hlavaty@tpf.hu
Ashlock-Kéthelyi Eszter eszter.kethelyi@tpf.hu 

Utolsó módosítás: 2019.07.08.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány