Digitális disszemináció az Erasmus+ projektekben

Disszeminációs tréning Erasmus+ projektek megvalósítóinak

Időpont: 2020.09.15. 10:00-16:00
Helyszín: Danubius Hotel Flamenco (Budapest, Tas vezér u. 7, 1113)

A Tempus Közalapítvány idén is megrendezi disszeminációs tréningjét a köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás, ifjúság és felsőoktatás területén a 2018, 2019 és 2020-ban támogatást nyert pályázók számára.

A tréning fókusztémája a digitális disszemináció, reflektálva ezzel az idei év történéseire és a COVID-19 világjárvány okozta kihívásokra. A rendezvényen kiemelten foglalkozunk azokkal az online eszközökkel és módszerekkel, amelyek használata megkönnyítheti, és még hatékonyabbá teheti a projektek eredményeinek bemutatását.

Ha a járványügyi helyzet megköveteli, az eseményt online formában rendezzük meg, ugyanakkor bízunk abban, hogy szeptemberben már személyesen is találkozhatunk Budapesten.

Tervezett program

9.30 - 10.00 Érkezés, regisztráció
10.00 - 10.10 Köszöntő
10.10 - 11:15 Plenáris előadások
Tempus Közalapítvány
11.15 - 12.00 Networking
Kovács Vanda, képző
12.00 - 12.45 Ebédszünet
12.45 - 14.15

PÁRHUZAMOS WORKSHOPOK I.Ebben az idősávban a felsoroltak közül csak egy workshopon tud részt venni.

1. A kreatív szövegírás trükkjei
Blaskó Ágnes, kommunikációs szakember, írás coach

Nincs annál fontosabb a disszemináció során, minthogy eljusson a projekt kulcsüzenete a célközönséghez. A műhelymunka gyakorlatai remek lehetőséget biztosítanak, hogy megtalálja a projektje célcsoportjához legjobban passzoló stílust és megtanulja könnyedén kiemelni a lényeget. 

2. Mi a hatásos előadás titka?
Bincze Bea, kommunikációs szakember, TedX tréner

Mi kell egy igazán jó prezentációhoz? Hogyan gyakorolhat nagy hatást a hallgatóságra? Mit árul el a testbeszéd és miért fontos, hogy megismerjük a közönséget? A hatásos előadásról szóló interaktív műhelymunka során egy igazi TedX tréner ad tippeket és választ a kérdésekre. 

3. Közösségi média – Platformok, tippek, bevált módszerek 
Albrecht Marcell, marketing vezető, Plus Kreatív ügynökség

A közösségi média számos praktikus és kreatív módszert tartogat. A műhelymunka során a Plus Kreatív ügynökség marketing vezetője ad tippeket és mutatja be a legnépszerűbb felületeket, hogy a gyorsan fejlődő online világban is képbe kerülhessen a legnépszerűbb trendekről és bevált módszerekről.

4. Szerzői jog mindenkinek
Dr. Lábody Péter, Szerzői Jogi Főosztály vezető, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A projektmegvalósítás közben gyakran merül fel a szerzői jog, a szellemi tulajdon kérdésköre: mit lehet megosztani, milyen formában és mire kell odafigyelni? A műhelymunkán a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának munkatársa segít tisztázni a kérdéseket és felderíteni a szerzői jog világát.

5. Hogyan építsük be a hatásmérő eszközöket a pályázói gyakorlatba?
Jakab Réka, pályázati referens, Simon Boglárka, kommunikációs munkatárs, Tempus Közalapítvány

Hogyan fedezhetjük fel a projektünk hatásait? Az interaktív workshop alkalmával a Tempus Közalapítvány munkatársai vezetnek végig közös feladatokon a hatásmérés módszertanán és adnak praktikus tanácsokat, hogy hogyan is válhatnak a bemutatott eszközök a pályázói gyakorlat részévé. 

14.15 - 14.30 Szünet
14.30 - 16.00

PÁRHUZAMOS WORKSHOPOK II. Ebben az idősávban a felsoroltak közül csak egy workshopon tud részt venni.

1. Közösségi média – Platformok, tippek, bevált módszerek

Albrecht Marcell, marketing vezető, Plus Kreatív ügynökség

A közösségi média számos praktikus és kreatív módszert tartogat. A műhelymunka során a Plus Kreatív ügynökség marketing vezetője ad tippeket és mutatja be a legnépszerűbb felületeket, hogy a gyorsan fejlődő online világban is képbe kerülhessen a legnépszerűbb trendekről és bevált módszerekről.

2. Rendezvényszervezés és lebonyolítás online/offline
Répási Gabriella, egységvezető-helyettes, Tempus Közalapítvány

Online vagy személyes disszeminációs eseményt érdemes szervezni napjainkban? Milyen szempontokat kell mérlegelni, amikor kiválasztja az esemény típusát? Mire figyeljen oda a lebonyolítás során? A workshopon ezekhez a kérdésekhez kaphat praktikus tanácsokat és támpontokat.

3. Online eszközök a disszemináció során
Tempus Közalapítvány

Próbáljon ki hasznos online eszközöket, applikációkat és technikákat, amelyek bevetésével a disszeminációs tevékenység során pár kattintással egyszerűbbé teheti a kommunikációt, láthatóvá a projekteredményeit, és szélesebb közönséghez juttathatja el az eredményeket és üzeneteket! 

4. Hogyan segítheti a sajtó a munkánkat?
Gózon Ákos, főszerkesztő, Élet és Tudomány

A sajtó segítségével válhatnak igazán láthatóvá a projekteredményeket, a kulcsüzenetet változatos formákban juthat el a célközönséghez. Az Élet és Tudomány főszerkesztője a sajtókapcsolatokhoz ad gyakorlati tanácsokat, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kaphassanak az Erasmus+ projektek.

5. Mitől lesz vonzó egy honlap?
Simon Zoltán, ügyvezető, Plus Kreatív ügynökség

Egy jó weboldal kulcsfontosságú egy projekt esetében. A Plus Kreatív ügynökség ügyvezetője számtalan márka oldalának létrehozásában működött már közre, a workshop alkalmával pedig megosztja tapasztalatai és tippjeit, amelyek segítenek minél vonzóbbá tenni a honlapot az látogatók számára.

A rendezvényre regisztrálni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2020. szeptember 1-ig.

Részvételi igazolás pedagógusoknak
A 277/1997 (XII.22.) pedagógus-továbbképzéseket szabályozó kormányrendelet 5. § (3) bek. d) pontja alapján a Tempus Közalapítvány az eseményre 5 tanóra, azaz 5x45 perc után 2 részvételi igazolást állíthat ki. Amennyiben részvételi igazolást szeretne kapni az eseményről, kérjük, számítson a helyszínen adatai egyeztetésére, valamint az esemény kezdetekor és zárásakor is írja alá a megadott íveket. Igényét a regisztrációs űrlapon jelezheti.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Intézmény / szervezet neve*


Melyik szektorban pályázott legutóbbi támogatást nyert Erasmus+ projektjével?*

Melyik tevékenységtípusba sorolható legutóbbi támogatást nyert Erasmus+ projektje?*

Kérjük, adja meg legutóbb támogatást nyert projektjének számát!*


Melyik workshopon venne részt szívesen az első idősávban?*
PÁRHUZAMOS WORKSHOPOK I. (12.45-14.15-ig)

Melyik workshopon venne részt szívesen a második idősávban?*
PÁRHUZAMOS WORKSHOPOK II. (14.30-16.00-ig)


Miért szeretne részt venni a tréningen, mik az elvárásai?

Hol hallott a rendezvényről?*

Igényt tart-e pedagógusok számára kiállított részvételi igazolásra a tréninget követően?*
Amennyiben részvételi igazolást szeretne kapni az eseményről, kérjük, számítson a helyszínen adatai egyeztetésére, valamint az esemény kezdetekor és zárásakor is írja alá a megadott íveket.
Ha van valamilyen speciális étkezési igénye, kérjük, itt jelezze!

Egyéb megjegyzés (pl. részvétellel kapcsolatban)


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2020.07.31.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány