E+ Vitamin 2021: online felkészítő az Erasmus+ Ifjúság pályázattípusairól

Ifjúsági területen pályáznál? Egy lökés kell csupán, hogy szervezeteddel összerakjátok a legjobb projektet? Mi megadjuk az energiát a tervezéshez az E+ Vitaminnal! Csatlakozz a Tempus Közalapítvány háromnapos online felkészítőjéhez, és szerezz meg minden hasznos ismeretet és gyakorlatot a sikeres projekttervezéshez és megvalósításhoz az Erasmus+ ifjúsági területén!

Időpont: 2021.10.06. - 2021.10.08.
Helyszín: Online

A felkészítő célja, hogy a résztvevők:

  • jobban átlássák és megértsék az Erasmus+ ifjúsági területének pályázati lehetőségeit, illetve azok sajátosságait;
  • a szervezetük és célcsoportjuk szükségleteinek megfelelően, hatékony(abb)an tudják felhasználni az Erasmus+ lehetőségeit;
  • megosszák egymással tapasztalataikat, és igény szerint konzultálhassanak az Erasmus+ ifjúsági csoport munkatársaival is;
  • jó minőségű pályázatokat és sikeres projekteket tervezzenek és valósítsanak meg. 


A felkészítő időpontjai és témái

2021. 10. 06. (szerda) 9:00-13:00
Az első napon a résztvevők interaktív feladatokon keresztül megtapasztalhatják, hogyan fektethetik le a projekttervezés alapjait, illetve kideríthetik, azok miként illeszkednek az Erasmus+ célkitűzéseihez és fő prioritásaihoz az ifjúsági területen. Ezek után történhet a projekt céloknak megfelelő pályázati kategória kiválasztása és partnerség kialakítása

2021. 10. 07. (csütörtök) 9:00-13:00
A következő napon előtérbe kerül a fiatalok részvételén alapuló projekt céljaihoz és az egyes pályázati kategóriához illeszkedő tanulási folyamat megtervezése, valamint a projektmegvalósítás és projektmenedzsment kihívásai.
A résztvevők igényeitől függően 13:00-15:00 között egy opcionális két órás Pályázattípus Q&A-t is tervezünk, ahol a felkészítő során felmerült, kimondottan egy-egy pályázattípushoz kötődő, specifikus kérdésekre adunk részletesebb választ. 

2021. 10. 08. (péntek) 9:00-13:00
Az utolsó napon a sikeres projekttervezéshez szükséges értékelés, hatástervezés és -mérés, disszeminációs és fenntarthatósági stratégia és utánkövetés szempontjai kerülnek a középpontba. 

A felkészítő három összefüggő napból áll, azok tartalma egymásra épül. Az egyes programnapokon a résztvevők online kapcsolódnak be a rendezvénybe; az ehhez szükséges linket és technikai információkat a felhívás kritériumainak megfelelő jelentkezőknek küldjük el kiválasztásuk után. A résztvevőnek lehetősége van az egyes napokra külön is jelentkezni, ugyanakkor a kiválasztásnál előnyt élveznek azok, akik mind a három napon részt tudnak venni.

A felkészítőre olyan szervezetek, intézmények, ifjúsági csoportok képviselőit várjuk, akik:

  • már rendelkeznek alapvető információval az Erasmus+ program ifjúsági pályázati kategóriáról, formai követelményeiről, és/vagy
  • nyújtottak már be pályázatot az Erasmus+ program ifjúsági területén, de a pályázatuk nem kapott támogatást, ezért javítani szeretnének a pályázat minőségén, és/vagy
  • az ifjúsági célcsoportjuk igényeinek megfelelően pályázat benyújtását és projekt megvalósítását tervezik az Erasmus+ program ifjúsági területén.

A részvételhez fontos ismerni az Erasmus+ program ifjúsági területének pályázati feltételeit, amelyekről itt tájékozódhatsz.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők maximális létszáma 30 fő/nap. Regisztrálni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2021. szeptember 26. éjfélig.

A jelentkezés sikerességéről minden jelentkezőt legkésőbb 2021. szeptember 28-ig értesítünk.

(A Tempus Közalapítvány fenntartja a jogot, hogy a Covid-19 járványhelyzetre való tekintettel változtasson a programon,valamint, hogy túljelentkezés esetén a felhívásban megjelölt szempontok alapján, kiválasztás útján döntsön a résztvevők köréről és egyben várólista felállításáról.)

Az E+ Vitamin online felkészítő kizárólag az Erasmus+ ifjúság tevékenységtípusairól szól. Ha az Európai Szolidaritási Testület programban önkéntes projektre pályáznál, vegyél részt az ESC műhely – Önkéntesfogadás egyről a kettőre! c. online workshopon.

További információ:

Gönczi Ágnes
pályázati referens

agnes.gonczi@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2021.09.29.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük, hogy regisztráltál az eseményre! A jelentkezés sikerességéről legkésőbb 2021. szeptember 28-ig értesítünk.

Addig is csatlakozz Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoportunkhoz, ahol az ifjúsági szektor újdonságairól hallhatsz!