Az önkéntesség történetei 3. – Élményírás volt önkénteseknek

EU-s programmal voltál önkéntes külföldön? Szeretnéd másokkal is megosztani élményeidet? Gyere el élményírás workshopjainkra, tapasztald meg, milyen, ha az alkotói folyamatot drámatechnikák segítik, és írd meg önkéntességed történeteit!

Időpont: 2021.09.10. 10:00-16:00
Helyszín: Kőleves Vendéglő, Budapest 1075 Kazinczy u. 41.

Storytelling is the most powerful way to put ideas into the world.
(Robert McKee)

Két alkalomból álló élményírás workshopsorozatot hirdetünk olyan magyar fiatalok számára, akik:

 • külföldön önkénteskedtek valamelyik európai uniós programmal (Európai Szolidaritási Testület – ESC, EVS, Erasmus+ önkéntesség);
 • szívesen megosztanák saját önkéntes élményeiket blogposztok, cikkek formájában;
 • érdeklőnek az írástechnikák iránt;
 • és találkoznának volt önkéntesekkel!

A műhelyt Blaskó Ágnes szociodráma-vezető tartja. A korábbi workshopon született írásokat itt olvashatod el


A workshopsorozat két részből áll:

Szeptember 10. 10:00-16:00, Kőleves Vendéglő (Budapest)
A workshopon helyben nekikezdesz a szöveged megírásának, írástechnikai trükköket, módszereket ismersz meg.

Szeptember 24. 10:00-12:00, ZOOM
Megpróbálsz a megszokottól eltérő, új stratégiákat is: kipróbálhatod, hogy milyen a "közös írás", azaz a saját gondolataidat és élményeidet úgy közvetíteni, hogy azt párbeszédbe állítod valaki máséval.

A workshopok előtt elküldhetsz egy, az önkéntességedről szóló írást a jelentkezés részeként. Készítettünk neked egy élményírás-útmutatót, amely segít abban, hogy:

 • megtaláld a saját történetedet,
 • megfogalmazd azt
 • és reflektálj egy kicsit a folyamatra.

Az Élményírás-útmutató jellegzetessége, hogy dramatikus módszereken alapul, így egy izgalmas folyamat részese lehetsz! Az útmutatót innen tudod letölteni.

Jó tudni! Azokkal a résztvevőkkel intenzívebben és személyre szabottabb módon tudunk foglalkozni, akik előzetesen elküldik írásaikat, így érdemes rászánnod az időt.:)

A workshopok során nemcsak az élményírás folyamatát élheted át és saját írói hangodat találhatod meg, de abba is belekóstolhatsz, hogy milyen módszerekkel, írói fogásokkal teheted jobbá saját művedet, és hogyan adj és fogadj építő visszajelzéseket. Emellett kiváló alkalom arra is, hogy volt önkéntesekkel nosztalgiázz egy kicsit – hiszen minden önkéntesélmény legalább annyira hasonló, mint amennyire más! ;)

A részvétel ingyenes. A részvétel feltételei:

 • rendezvényregisztráció a lenti űrlapon;
 • a workshopok alatt és között 2 írás megfogalmazása;
 • a workshopsorozat végén ezen írások véglegesített, fényképekkel ellátott változatának elküldése a workshopot szervező Tempus Közalapítványnak. Az írásokat honlapjainkon és közösségi oldalainkon tesszük közzé.
 • regisztráció a volt önkénteseket összefogó ESC Alumni hálózat felületén: http://escalumni.tpf.hu/

A helyek száma limitált, hogy minden résztvevővel aktívan és személyre szabottan tudjunk foglalkozni. Mivel az egyes részek egymásra épülnek, a résztvevők kiválasztásakor előnyt élvez az, aki mindegyik alkalmon részt tud venni.

Ne maradj le, jelentkezz mihamarabb!

Jelentkezési határidő: szeptember 6. 9:00.

Kérdés esetén írj az escalumni{kukac}tpf.hu e-mail címre!


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők


Melyik programmal voltál önkéntes?*

Melyik országban voltál önkéntes?*

Melyik évben voltál önkéntes? *


Van olyan workshop, amin NEM TUDSZ részt venni?*

Az első, személyes workshopra tudsz laptopot hozni magaddal?*
Kérlek, mutasd be röviden az önkéntes projektedet!*

Miért szeretnél részt venni a workshopon?*

Regisztráltál már az escalumni.tpf.hu címen? *
Vettél már részt korábbi írás workshopjainkon?*
Van valamilyen ételérzékenységed, speciális igényed? Micsoda?
Glutén, laktóz, vegetáriánus, stb.


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2021.07.23.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Szia!

Köszönjük, hogy regisztráltál Az önkéntesség történetei 3. – Élményírás workshop volt önkénteseknek c. rendezvényünkre.

Legkésőbb szeptember 7-én visszajelzünk neked a jelentkezésed érvényességével kapcsolatban!

Üdvözlettel:

a Szervezők