Ír és portugál jó gyakorlatok a befogadó oktatás terén – tapasztalatok és tanulságok

A STAIRS projekt szakértői fóruma

Időpont: 2021.10.07. 10:00-13:00
Helyszín: Online

Célcsoport: iskolavezetők, Oktatási Hivatal és Pedagógiai Oktatási Központok képviselői, oktatási szakértők, projektvezetők, civil szervezetek, valamint segítő társszakmák képviselői.

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A maximális létszám: 100 fő, a jelentkezések elfogadása a regisztráció sorrendjében történik (túljelentkezés esetén ez alól kivételt jelenthet, ha egy intézményből aránytalanul sok jelentkező lenne).

Háttér:
Az inkluzív oktatást támogató nemzeti rendszerek újragondolása,
 a STAIRS (Stakeholders Together Adapting Ideas to Readjust Local Systems to Promote Inclusive Education) projekt 2019. január 31-én indult, és 2022. május 31-ig tart majd. A projekt az inklúzió területén Európa-szerte fellelhető befogadó oktatási jó gyakorlatok felkutatására és adaptációjára, de leginkább magára az adaptációs folyamat kézzel foghatóvá tételére fókuszál. A Tempus Közalapítvány koordinátorként, és további 6 intézmény (összesen 6 országból) partnerként működik együtt a projekt során. A projektben vállaltuk, hogy a tanulási folyamat során szerzett tapasztalatokat megosztjuk és közösen értelmezzük a hazai érintettek körével, ezért ebbe a szakmai beszélgetésbe hívjuk be a fórum résztvevőit. 

A projektet az Európai Bizottság az Erasmus+ program szakpolitikai reformok támogatása kulcstevékenység keretében támogatja.

A fórum célja, hogy a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportja által koordinált nemzetközi STAIRS projektben megismert ír és portugál befogadó oktatáshoz kapcsolódó jó gyakorlatokat bemutassuk a hazai érintetteknek, és a meghívottakkal együttműködve szakértői szemszögből átgondoljuk a tapasztalatok hazai adaptálhatóságát, valamint, hogy az adaptációs folyamatnak milyen Európa szerte is alkalmazható lépései, szintjei lehetnek.

A résztvevők először egy előadást hallhatnak, amelyben megismerhetik az ír és portugál jó gyakorlatok legfontosabb elemeit. Majd két műhelymunka következik, amelyekben lehetőség nyílik az adaptációs megközelítések megvitatására és tapasztalatok levonására.


Program

9:50-10:00 Csatlakozás az online felülethez
10:00-10:05 Üdvözlés és a szakértői fórum bemutatása
Farkas Bertalan Péter, Tudásmenedzsment Csoportvezető, Tudásmenedzsment csoport, Tempus Közalapítvány
10:05-10:15 Bemutatkozik a STAIRS - a Tempus Közalapítvány társadalmi befogadással foglakozó projektje
Csernovitz Adél, STAIRS projektvezető, Tudásmenedzsment csoport, Tempus Közalapítvány
10:15-10:45 Ír és portugál jó gyakorlatok a befogadó oktatás terén – tapasztalatok és tanulságok
Gönczöl Enikő, tanár, tankönyvíró, oktatási programfejlesztő, a STAIRS projekt szakértője
10:45-11:30 Hazai adaptációs lehetőségek és kihívások az ír és portugál jó gyakorlatok tükrében - műhelymunka
Földes Petra, tanár, szerkesztő, mentálhigiénés szakember, a STAIRS projekt szakértője
11:30-11:45 Szünet
11:45-12:30 Európai kitekintés – műhelymunka
Szegedi Eszter, oktatási szakértő, intézményvezető, a STAIRS projekt szakértője
12:30-12:50 A műhelymunkák összegzése, kérdések és válaszok
12:50-13:00 A rendezvény zárása

Jelentkezni legkésőbb 2021.10.05-ig, illetve a szabad helyek függvényében lehet.

A rendezvényre maximum 100 főt várunk, amint a regisztráltak száma eléri ezt a létszámot, a regisztrációt lezárjuk.

Az eseménnyel kapcsolatos kérdéseiket Csernovitz Adél projektvezetőnek, a rendezvény szakmai felelősének tehetik fel az adel.csernovitz{kukac}tpf.hu e-mail címen.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők


Az Adatvédelmi Tájékoztatót az online platformon megtartott rendezvényekhez csatlakozó résztvevők személyes adatainak (képmás- és hangfelvétel kapcsán) kezelésére vonatkozóan megismertem és elfogadom.*


Hozzájárulok, hogy a Tempus Közalapítvány az Ír és portugál jó gyakorlatok a befogadó oktatás terén – tapasztalatok és tanulságok című online rendezvényről rólam kép- és hangfelvételt készítsen.*Hozzájárulok, hogy a Tempus Közalapítvány az Ír és portugál jó gyakorlatok a befogadó oktatás terén – tapasztalatok és tanulságok című online rendezvényről készített kép- és hangfelvételt online felületein közzétegye.*A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2021.09.07.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány