LÉGY JÓL! TÉGY JÓT! - MŰHELYMUNKA A MENTÁLIS EGÉSZSÉG ÉS JÓLLÉT FONTOSSÁGÁRÓL AZ IFJÚSÁGI MUNKÁBAN

A magyar nemzeti iroda 2020-ban csatlakozott a „Mental health in Youth Work” elnevezésű, az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programok nemzeti irodái között létrejött stratégiai együttműködéshez. Ebben a partnerségben 14 nemzeti iroda dolgozik együtt annak érdekében, hogy olyan személyre szabott támogatást nyújtson a pályázóknak, amely lehetővé teszi mentális problémával küzdő fiatalok bevonását és aktív részvételét különböző, ifjúsági területen megvalósuló projektekben.

Időpont: 2023.03.09. 10:00-16:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1073 Budapest, Kéthly Anna tér 1., VI. emelet Brüsszel terem)

A műhelymunka-sorozat célja továbbra is a mentális egészséggel és a jólléttel kapcsolatos fontos ismeretek közös felfedezése és átadása, illetve a meglévő tudás közös alapra helyezése a projektmegvalósítás gyakorlatának tekintetében. Fel szeretnénk hívni minél több projektmegvalósító szakember figyelmét a téma fontosságára, és a saját lehetőségekre. Cél, hogy a résztvevők számára kézzelfoghatóbb legyen a mentális egészség témája, tudják milyen jelekből ismerhetőek fel a beavatkozást igénylő helyzetek. Célunk továbbá, hogy a rendezvénysorozat első alkalmán jelen lévő résztvevők jó megoldásaik megosztása révén inspirálják az új résztvevőket valós öngondoskodó lépések megtételére, és közösen új eszközöket találjanak.

Olyan ifjúsági területen dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek projekt megvalósítói tapasztalattal az Európai Szolidaritási Testület program és/vagy az Erasmus+ ifjúság program területén. Amennyiben a szervezet minőségi tanúsítvánnyal vagy Erasmus-akkreditációval rendelkezik ifjúsági területen, úgy az előnyt jelent a jelentkezés során.

Miről lesz szó? 

  • Megosztjuk tapasztalatainkat arról, hogy hogyan tudtuk az első rendezvény óta megszerezni, megtartani és fejleszteni a saját, illetve a fiatalok mentális egészségét.
  • Tudatosítjuk a mentális jóllét és állóképesség területeit, és az ahhoz való viszonyunkat
  • Kérdőívvel segítjük felmérni saját mentális jóllétünket
  • Új feladatok mentén együtt gondolkodunk és továbbra is jó gyakorlatokat osztunk meg arról, hogy hogyan segíthető elő a saját, illetve a fiatalok mentális egészsége és jólléte.  
  • Mentális gyakorlatokat végzünk
  • A fiatalokkal lévő munkánk során a saját nehéz helyzeteinket felelevenítve közösen gyűjtünk hatékonyabb lehetőségeket

Tervezett program

09:30-10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ
10:00-10:15 Köszöntés, keretek, programismertetés
10:15-10:30  Interaktív ismerkedés
10:30-11:00  Jó gyakorlatok megosztása
11:00-11:30 Mentális jóllét a mindennapjainkban I.
11:30-11:45 Kávészünet
11:45-12:30 Mentális jóllét a mindennapjainkban II.
12:30-13:15 Ebédszünet
13:15-13:30 Mentális Cheer Up! Energizáló gyakorlat
13:30-15:00 Kihívások és lehetőségek
15:00-15:15 Kávészünet
15:15-16:00 Értékelés és zárás

A végleges programot a visszaigazolással együtt tudjuk megküldeni.

Jelentkezési határidő: 2023. március 1. éjfél

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ, részvétellel kapcsolatos kommunikáció:
Bakonyi Katalin, Csikós Luca és Gönczi Ágnes, mental_health_snac@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2023.02.21.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány