Solidarity:ON – A részvétel ereje!

Milyen lehetőségek rejlenek közösségi összefogásokban? Hogyan hat az aktív társadalmi részvétel az egyének mentális jóllétére? És az egyének összefogása a közösség, a társadalom jóllétére? Találjuk meg együtt a választ az Európai Szolidaritási Testület ünnepségén!

Időpont: 2023.10.05. 17:30-21:30
Helyszín: Budapest, kiválasztás alatt

Regisztrálok! 

Az önkéntesség és a közösségi kezdeményezések lehetőséget adnak arra, hogy az ember első kézből élje át az aktív társadalmi szerepvállalás erejét, hatásait. Nem véletlen tehát, hogy az Európai Szolidaritási Testület (ESC) kiemelt prioritása az aktív részvétel erősítése Európában és a fiatal felnőttek körében. De mit jelent ez a valóságban?

Hogyan hat rám és a mentális jóllétemre, ha közösségi megmozdulásokban aktívan szerepet vállalok? Milyen állapotban kell lennem ahhoz, hogy ebben a folyamatban részt tudjak venni? Hogyan hat a közösségre, ha az egyének aktívan tesznek egy-egy ügyért?

Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a 2023-as Solidarity:ON ünnepségen.

Ünnepeld velünk együtt az ESC ötödik születésnapját, ahol a program keretében először, de nem utoljára díjazzuk az elmúlt év kiemelkedő projektjeit. Gyere el, és tudd meg, milyen önkéntes és szolidaritási projektek kapják A Közösség Ereje Nívódíjat!

Program

17:00-17:30 Érkezés, regisztráció
17:30-18:00 Köszöntők és A Közösség Ereje Nívódíj-átadás
18:00-18:20 Bevezető előadás az aktív részvétel pszichológiájának témájában
Előadó: Juhász Bettina, Mélylevegő Projekt
18:20-19:20 Kerekasztal-beszélgetés: Önkéntesség – értem, érted vagy értünk? Avagy létezik-e egyéni jóllét közösségi nélkül?

Merülj el önkéntes és szolidaritási projektek történeteiben! Európai Szolidaritási Testület résztvevők és szervezeti képviselők osztják meg élményeiket és tapasztalataikat.
Ismerd meg a kerekasztal-beszélgetés résztvevőit! Kattints a linkre!
19:20-19:40 Szünet
19:40-20:40 Élményalapú közösségi játék és reflexió a nemformális tanulás jegyében
Tapasztald meg te is az aktív részvétel erejét!
Facilitátor: Osonó Színházműhely
20:40-21:30 Ünnepi koccintás, vacsora és networking


Szeretettel várunk az ünnepségre, ha:

  • érdekel a külföldi önkéntesség, de nem mersz belevágni, amíg nem tudod, milyen élmény lehet;
  • szívesen valósítanál meg szolidaritási projektet barátaiddal, de nem tudod, hogy tényleg képes vagy-e rá;
  • szervezeti képviselőként érdekel, hogyan hat a fiatalokra és a közösségre egy-egy önkéntes vagy szolidaritási projekt;
  • valósítottál már meg vagy vettél részt Európai Szolidaritási Testület projektben, és szeretnél olyan emberekkel találkozni, akik szintén érdeklődnek a program iránt;
  • vagy egyszerűen csak szeretnéd felfedezni a közösségi összefogások erejét.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje: 2023.10.01. (vasárnap) éjfél.

Jó tudni! A rendezvény magyar nyelven zajlik, így olyan érdeklődőket várunk, akik beszélnek magyarul.

Please consider before registering: as the language of the event is Hungarian, it is only open for Hungarian-speaking participants.

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Milyen szerepben érkezel a rendezvényre?*

Honnan hallottál a rendezvényről?*
Mit vársz az eseménytől?

Van valamilyen ételérzékenységed, speciális étrended?

Van valamilyen speciális igényed a rendezvény kapcsán?

Hozzájárulok, hogy rólam a Solidarity:ON 2023 rendezvény alkalmával képfelvételek készüljenek.*


Elfogadom, hogy rólam a Solidarity:ON 2023 rendezvényen készült képfelvételek tekintetében a Tempus Közalapítvány térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez.*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2023.09.08.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük, hogy regisztráltál a Solidarity:ON – A részvétel ereje! c. rendezvényünkre.
A részvételi szándékodat legkésőbb 2023.10.02-án visszaigazoljuk.

Addig is ismerd meg jobban az Európai Szolidaritási Testületet a szolidaritasitestulet.hu oldalon! :)