Mentor Csütörtök - Önkéntesek közössége

Miért fontos, hogy a szervezetnél lévő önkéntesek közösségként működjenek, és hogyan tudják támogatni ezt a folyamatot a mentorok? November 23-i alkalmunkon ezt a kérdést fogjuk körbejárni.

Időpont: 2023.11.23. 9:00-11:00
Helyszín: online

A Tempus Közalapítvány lehetőséget szeretne biztosítani az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben aktív mentoroknak és koordinátoroknak, hogy rendszeresen találkozzanak, és a mentori tevékenységüket érintő aktuális témáik és kérdéseik mentén kapcsolódjanak.

Az elmúlt években felmerült igényre reagálva szeretnénk havi rendszerességű lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy az önkénteseket támogató mentorok és koordinátorok rendszeresen tudjanak találkozni, és kérdéseik, elakadásaik és sikereik mentén tapasztalatot cserélni.

2023. november 23. – Önkéntesek közössége

Ezen az alkalmon tehát az önkéntesek közösségének a témáját járjuk körbe, illetve azt, hol van a mentor helye az önkéntesek közösségének a kialakulása és működése során. Az alkalmon a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület osztja meg tapasztalatait. A gondolatébresztő után közös beszélgetés következik. Szeretnénk valós tapasztalatok mentén rátekinteni, hogy a mentori tevékenység hogyan tudja támogatni azt, hogy az önkéntesek egy közösséget alkossanak, tanuljanak egymástól és tevékenységük során ne legyenek kibékíthetetlen ellentétek. Ez a kapcsolódás ugyanis mind az önkéntesek mentális egészsége, mind pedig a szervezet céljai, az önkéntes tevékenység sikeressége miatt fontos.

Ezt követően konkrét és aktuális esetekkel foglalkozunk, amelyeket nektek van lehetőségetek behozni az önkéntesekkel végzett munkátokból.

Az alkalmakon ugyancsak lehetőség lesz a facilitátoroktól vagy a nemzeti iroda munkatársaitól egyéni konzultációt kérni. Az erre való igényt a regisztrációs űrlapon tudjátok jelezni.

Facilitátorok: Kármán Erika, Vásárhelyi Kriszta

A részvétel ingyenes és nyitott minden aktív mentor és koordinátor számára. Az egyes Mentor Csütörtök összefoglalóit eléritek ezeken a felületeken:

⮚  A Mentorok – Európai Szolidaritási Testület Facebook csoportban
⮚  Mentor klub

A további alkalmak időpontjairól és témáiról itt tudtok tájékozódni.
További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss@tpf.hu 

 

 

Utolsó módosítás: 2023.11.20.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány