AZ ERASMUS+ AJTÓKAT NYIT – KONFERENCIA ÉS DÍJÁTADÓ

Ismerje meg 2024 nívódíjas Erasmus+ projektjeit, és merüljön el az innováció és az aktív társadalmi részvétel témájában!

Időpont: 2024.05.28. 9:00-16:00
Helyszín: ParkInn Hotel (1138 Budapest, Szekszárdi utca 16-18.)

Hogyan járulhatnak hozzá a nemzetközi együttműködések az innovatív megoldások gyakorlatba ültetéséhez, illetve a pozitív társadalmi folyamatokhoz? Mit adhat az egyénnek egy-egy külföldi tapasztalat? Milyen folyamatokat indíthatnak be az Erasmus+ projektek az intézményen belül?

Idei konferenciánkon többek között a fenti kérdésekre keressük a választ, ahol izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken, illetve interaktív projektbemutatókon vehetnek részt az érdeklődők. A résztvevők megismerhetik az idei év nívódíjas Erasmus+ projektjeit, illetve a Tempus Közalapítvány partnereivel is találkozhatnak.

Szeretettel várjuk az Erasmus+ program konferenciájára és Nívódíj átadójára!

A rendezvényre a felsőoktatás, a köznevelés, a szakképzés, a felnőtt tanulás, a sport és az ifjúság területének képviselőit várjuk. Szervezetenként maximum két főt áll módunkban fogadni.

Program

09:00-10:00 Regisztráció
10:00-10:50 Köszöntők (felkérés alatt)
10:50-11:20 Erasmus+ Nívódíjak átadása
11:20-11:40 Az aktív társadalmi részvétel tendenciái a magyar fiatalok körében
Szabó Andrea, intézetigazgató, tudományos főmunkatárs - Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézet
11:40-12:00 Előadás az Erasmus+ programról
Verses István, Erasmus+ programigazgató - Tempus Közalapítvány
12:00-13:00 Ebédszünet
13:00-14:00 Párhuzamos szekciók I.

1. szekció
Innovatív megoldások az Erasmus+ programban
Kerekasztal-beszélgetés nívódíjasokkal

Az innováció, a megújulási képesség mindennapjaink szükséges része, amely egyszerre nyújt fejlődési és megoldási lehetőséget. Az Erasmus+ program célja a projektmegvalósítók támogatása abban, hogy innovatív megoldásokat alakítsanak ki, vagy éppen a témát járják körül kezdeményezésük során. Kerekasztal-beszélgetésünk középpontjában az a kérdés áll majd, hogy egy kiemelkedő nemzetközi együttműködéssel mit lehet elérni ezen a téren.

Beszélgetőpartnerek:
Kövesd Nóra, projektmenedzser - TREBAG Szellemi tulajdon- és Projektmenedzser Kft.
Freytag Orsolya, Nemzetközi és Intézményfejlesztési osztályvezető - Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Prof. Dr. Molnár Anna, egyetemi tanár - Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A beszélgetést Rozgonyi Zsuzsa, a Tempus Közalapítvány Erasmus+ partnerségi csoportvezetője moderálja.

2. szekció
Társadalmi kihívások és válaszkeresés
Kerekasztal-beszélgetés nívódíjasokkal

A nemzetközi együttműködések hogyan járulhatnak hozzá a pozitív társadalmi folyamatokhoz? Napjainkban egyre több társadalmi kihívásra szükséges reagálni. A kerekasztal-beszélgetés során azt járjuk körbe, milyen lehetőségeket nyújt erre egy-egy Erasmus+ mobilitási projekt.

Beszélgetőpartnerek:
Szép Ábris, projektmegvalósító, egyesületi elnök - 21 Nap - Fiatalok a Tudatosabb Életért Egyesület
Fekete Tibor Kristóf, projektrésztvevő - 21 Nap - Fiatalok a Tudatosabb Életért Egyesület
Juhász Eszter, szociális munkatárs, közösségszervező - Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Ujvári-Oláh Dóra, Erasmus+ koordinátor, módszertani munkatárs - Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei

A beszélgetést Kiss Andrea, a Tempus Közalapítvány Erasmus+ ifjúsági csoport pályázati koordinátora moderálja.

3. szekció
Szállni, mint a pitypang virága: meglátni, megismerni, megérteni és visszatérve inspirálni!
Interaktív projektbemutató

Előadó: Szabó Ágnes, projektkoordinátor, mestertanár - Budapest II. Kerületi Pitypang Utcai Általános Iskola

A projekt legfontosabb célja a digitális kompetenciák, valamint az idegen nyelvi tudás fejlesztése volt, a 21. századi EU-s készségek megtapasztalása mellett. További célként jelent meg a fenntarthatóság megvalósítása az iskolában. A projektbemutató alkalmával a résztvevők betekintést kaphatnak a mobilitáson látott jógyakorlatokba (IKT másként: emlékkönyv készítése és goosechase app, matematika felsőben: tabu matek módra és triminó, fenntarthatóság: praktikusan az iskolában, meditáció és well-being tanárnak, diáknak 3 percben, angol a legkisebbeknek, jégtörő játékok bullying "ellen" és az önismeret mellett, eTwinning)

4. szekció
„A tanulás jövője” - A nemzetköziesítés elősegítése a szakképzés és a köznevelés világában
Kerekasztal-beszélgetés

A Tempus Közalapítvány közel három évtizedes szakmai munkája során mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a köznevelés és szakképzés területén aktív intézményeket közelebb hozza az Erasmus+ programhoz és a nemzetközi tapasztalatszerzés világához, hiszen a programban való részvétel segít megismerteti az intézményekben tanuló diákok számára a világpolgári életérzést. A két szektort érintő fejlesztések új szakaszba léptek: a kerekasztal-beszélgetésünk során a magyar köznevelés és szakképzés területén dolgozó pedagógusoknak, oktatóknak és szakembereknek kínálunk betekintést a Tempus Közalapítvány nemzetköziesítés területén megvalósított fejlesztéseibe.

Beszélgetőpartnerek:
Palencsárné Kasza Marianna, Erasmus projektkoordinátor, Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Szakképző Iskola, Technikum és Gimnázium
Rozmán Éva, igazgató, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum Gimnázium és Kollégium, Eger
Tamás Ilona, tankerületi igazgató, Észak-Budapesti Tankerületi Központ
Dr. Setényi János, igazgató, Tanuláskutató Intézet, Mathias Corvinus Collegium, Budapest

A beszélgetést Várszegi Dóra, a Tempus Közalapítvány Erasmus+ programiroda stratégiai és fejlesztési igazgatóhelyettese moderálja.

5. szekció
Mit érdemes tudni az Európai Parlamenti választásokról?
Interaktív előadás

12 nappal az Európai választások előtt az Európai Parlament budapesti irodájának munkatársai összefoglalják, hogy mit érdemes tudni az EP-választásokról: hogyan működik az Európai Parlament, illetve miként hat a mindennapi életünkre az, hogy milyen döntéseket hoznak az EP-képviselők. Emellett bemutatják azokat az eszközöket, amelyekkel felhívhatjuk a fiatalok figyelmét a szavazás és a demokratikus folyamatokban való aktív részvétel fontosságára.

Előadók: Kotlár Eszter és Klebercz Tímea, Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
14:00-14:30 Kávészünet
14:30-15:30 Párhuzamos szekciók II.

1. szekció
Világot látni... a nemzetközi mobilitás hatása a résztvevőkre és a szervezetekre
Kerekasztal-beszélgetés nívódíjasokkal

Mit adhat az egyénnek egy-egy külföldi tapasztalat? Hogyan járulhat hozzá személyes és szakmai fejlődésünkhöz? Milyen folyamatokat indíthat be az intézményen belül? A kerekasztal-beszélgetés a nemzetközi mobilitási projektek intézményekre és egyénekre tett hatásait járja körbe.

Beszélgetőpartnerek:
Szabó Ágnes, projektkoordinátor, mestertanár - Budapest II. Kerületi Pitypang Utcai Általános Iskola
Kissné Szigetvári Barbara, nemzetközi koordinátor - Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola
Dr. Schreiberné Seres Nóra, intézményi mobilitási koordinátor - Semmelweis Egyetem

A beszélgetést Simon Boglárka, a Tempus Közalapítvány kommunikációs koordinátora moderálja.

2. szekció
Köztünk vannak - Szimulációs játék a kritikus gondolkodás elősegítéséhez
Interaktív projektbemutató

Előadók: Fekete Tibor Kristóf, Kotroczó Evelin, Szép Ábris - 21 Nap Egyesület

A 21 Nap – Fiatalok a Tudatosabb Életért Egyesület nívódíjas Erasmus+ ifjúsági projektjének fő témája a (közösségi) média tudatosság volt. Ifjúsági cseréjük során azt vizsgálták, hogy a digitalizáció milyen hatással lehet a fiatalokra, és milyen megküzdési stratégiákat alakíthatnak ki. Központi kérdés volt, hogy hogyan válhatunk felelősségteljes tartalomgyártóvá és közösségi média fogyasztóvá. Interaktív projektbemutatójuk alatt az érdeklődők egy szimulációs játék résztvevőjeként ismerhetik meg jobban a projektet, annak is főként a kritikus gondolkodást elősegítő részét.

3. szekció
EUSecure: hogyan készülhetünk fel jövőbeni biztonsági kihívásokra?
Interaktív projektbemutató

Előadó: Prof. Dr. Molnár Anna, egyetemi tanár - Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Az interaktív projektbemutatón a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és 4 nemzetközi partnere között megvalósult együttműködést ismerhetik meg. A workshopon az EU jelenlegi és jövőbeni biztonsági kihívásaihoz kapcsolódó kérdéseket járjuk körbe egy villám SWOT analízis segítségével. A díjazott projekt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és 4 partnere együttműködésében valósult meg (Pireuszi Egyetem, Görögország, Fernando Pessoa Egyetem, Portugália, Salentoi Egyetem, Olaszország, Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem, Románia), 2020 és 2023 között. A cél az volt, hogy az EU jelenlegi és jövőbeni biztonsági kihívásaihoz kapcsolódó transzdiszciplináris kurzust hozzanak létre. A projekt keretében nyílt elérésű online oktatási platformot fejlesztettek és működtetnek (EUSecure MOOC). Az oktatási módszerek ötvözik a hagyományos és az online tanulást, illetve szimulációs gyakorlattal egészülnek ki. 
15:30-16:00 "Ismerje meg az Erasmus+ program partnereit" interaktív játék zárása

A részvétel ingyenes, de regisztrációköteles. A regisztráció határideje: 2024.05.19.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Beosztás*

Intézmény/szervezet neve*

Melyik szektort képviseli?*


Honnan hallott az eseményről?*








Melyik programon szeretne részt venni a Párhuzamos szekciók I. során?*
A helyszín kapacitása miatt egyes szekciókra hamarabb betelhetnek a férőhelyek, ebben az esetben az adott szekciót már nem lehet kiválasztani.

Melyik programon szeretne részt venni a Párhuzamos szekciók II. során?*
A helyszín kapacitása miatt egyes szekciókra hamarabb betelhetnek a férőhelyek, ebben az esetben az adott szekciót már nem lehet kiválasztani.


Igényel akadálymentes hozzáférést?

Amennyiben speciális étrendet igényel, kérjük, jelezze ételérzékenységét!


Hozzájárulok, hogy a Tempus Közalapítvány Az Erasmus+ ajtókat nyit című rendezvényen rólam képfelvételt készítsen.*


Hozzájárulok, hogy a Tempus Közalapítvány Az Erasmus+ ajtókat nyit című rendezvényről készített képfelvételt online felületein közzé tegye.*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.



Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2024.05.02.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány