Ifjúságszakmai Nyári Egyetem 2024

Mélyítsd el tudásodat az ifjúsági munka legaktuálisabb témáiban! Gyere el a Tempus Közalapítvány és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának közös szervezésében megvalósuló Ifjúságszakmai Nyári Egyetemre!

Időpont: 2024.07.16. 2024.07.19.
Helyszín: Szeged, Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (Szeged, Boldogasszony sgrt., 6725)

Az esemény célja a hallgatók és a formális oktatás területén tevékenykedő, valamint az ifjúsági szektorban dolgozó szakemberek közti együttműködés elősegítése, a két terület közti kapcsolódási lehetőségek feltárása és a szakemberek kompetenciafejlesztése, kiemelt figyelmet fordítva az európai uniós ifjúsági programokban, az Erasmus+, illetve az Európai Szolidaritási Testület programokban rejlő lehetőségekre.  

A tavalyi esemény tapasztalatai alapján a nyári egyetem remek alkalom tudásbővítésre, kapcsolatépítésre és szakmai fejlődésre. 

A nyári egyetem keretében tapasztalt szakértők vezetésével merülhetsz el: 

  • Az ifjúsági munka elméletében és gyakorlatában: ifjúsági munkához kapcsolódó tanulmányokat folytató hallgatóként jobban megismerheted az ifjúsági munka fogalmát, céljait, feladatait, az ifjúsági munkás kompetenciáit és karrierlehetőségeit. 
  • Az Európai Unió ifjúságpolitikájában: fiatalokkal foglalkozó szakemberként felfedezheted az uniós ifjúsági programokat, az Erasmus+ programot és az Európai Szolidaritási Testületet, és azt, hogy ezek hogyan segíthetik elő a helyi ifjúsági munka céljait. 
  • Az ifjúsági munka aktuális trendjeiben és kihívásaiban: közösen gondolkodhatsz a mesterséges intelligencia, a generációs változások, a mentális egészség, a környezettudatosság és az online biztonság kihívásairól és lehetőségeiről az ifjúsági munkában. 
  • A hatékony ifjúsági munka módszereiben: módszertani eszköztárad fejlesztheted az élménypedagógia, az outdoor módszerek, a dráma/színházpedagógia, a társadalmi befogadás és a nemformális tanulás innovatív módszereinek elsajátításával. 
  • A helyi ifjúsági munka sajátosságaiban: találkozhatsz helyi ifjúsági szolgáltatók képviselőivel, tanulhatsz a közösségi tervezés módszeréről, elmélyítheted a hatékony ifjúsági részvétel technikáit. 
  • A fiatalok foglalkoztathatóságának elősegítésében: megismerheted a társadalmi vállalkozások működését, a fiatalok vállalkozói készségfejlesztését, és gondolkodhatsz a munka jövőjéről. 

Kiket várunk a nyári egyetemre? 

  • Ifjúsági munkát végző szakembereket: az ifjúsági területen aktív, fiatalokkal foglalkozó szakembereket, települési ifjúsági munkatársakat, ifjúságsegítőket, szervezeti képviselőket.
  • Felsőoktatási intézmények munkatársait: az ifjúsági szakemberek képzésében és szakmai gyakorlatának szervezésében részt vállaló oktatókat az ország bármely felsőoktatási intézményéből.
  • Hallgatókat: jelenleg aktív, ifjúsági munkához kapcsolódó tanulmányokat folytató egyetemistákat (pl. közösségszervezés, szociálpedagógia) az ország bármely intézményéből. 

Előzetes információk

A program július 16-án délután 15 órától július 19-én délután 13 óráig tart, a rendezvény, valamint a résztvevők szállása is Szeged belvárosában lesz.

A résztvevők számára szállást és teljes ellátást biztosítunk a program időtartamára: a résztvevők szállását és étkezését, valamint a programhoz kapcsolódó költségeit a Tempus Közalapítvány fedezi. A program helyszínére való utazást a résztvevők maguk szervezik és fizetik.

A résztvevők nemek szerint beosztott, többágyas elhelyezéssel lesznek elszállásolva. Korlátozott számú egyágyas szoba is rendelkezésre áll arra az esetre, ha valaki nem tud a szobán osztozni.

Az eseményhez kapcsolódóan Youthpass tanúsítványt állítunk ki a résztvevők számára. A hallgatók oktatóikkal egyeztethetnek a kreditelfogadás lehetőségéről.

Jelentkezni az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével lehet, 2024. június 16-ig.

A jelentkezések értékelése és elfogadása folyamatos, a jelentkezések sorrendjében történik. A kiválasztott jelentkezőkkel a Tempus Közalapítvány írásos megállapodást köt. A rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekben kollégáink a tca_ifjusag@tpf.hu e-mail címen állnak rendelkezésre.

Utolsó módosítás: 2024.06.05.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a jelentkezésedet, amelynek eredményéről néhány napon belül e-mailben értesítünk.

Szeretnél ehhez hasonló eseményekről hírt kapni? Csatlakozz az Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoporthoz!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!