Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvény

Stratégiai partnerségek - Tematikus bevezető rendezvény - Köznevelés, felsőoktatás, szakképzés és felnőtt tanulás területén dolgozók számára

Időpont: 2015.11.25.

Adott már be pályázatot az Erasmus+ programban, vagy új pályázóként kapcsolódna be? Nemzetközi együttműködést indítana vagy egy már alakulóhoz csatlakozna?

Műhelymunkára hívjuk azokat, akik számára még ismeretlen a pályázattípus, valamint azokat is, akik eddig sikertelenül pályáztak és további szakmai útmutatásra van szükségük.

Időpont:

2015. november 25. szerda

Helyszín:

Budapest 
Tempus Közalapítvány, 1077 Kéthly Anna tér 1.

 

A Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvény célja, hogy a pályázók képet kapjanak arról, hogy az Erasmus+ stratégiai partnerségek programja milyen együttműködéseket támogat. Azért, hogy a pályázatok illeszkedjenek a program elvárásaihoz és a felhívásban megfogalmazott Európai Uniós célokhoz és stratégiákhoz, a workshop során értelmezzük a hazai és a nemzetközi oktatáspolitikai célokat, közös gondolkodást kezdeményezünk az intézményi stratégia alkotásról és ezek összehangolásáról a pályázati szempontokkal, valamint a program prioritásaival. A rendezvényen a pályázatok értékelését végző szakértői véleményt és egy sikeres projektpéldát is megmutatunk.

A műhelymunkára intézménye nemzetközi kapcsolataiért, a szakmai tevékenység tervezéséért, az intézményi stratégia megalkotásáért és a projektmenedzsmentért felelős munkatársait is szívesen látjuk.

Kérjük, hogy a rendezvényt megelőzően olvassa el a honlapunkon található általános információkat a pályázattípusról, mivel a workshop során erre a tudásra is építünk.

Az orientációs rendezvénynek nem célja a pályázati űrlap bemutatása és annak kitöltésével kapcsolatos információk átadása. 2016 januárjában pályázatíró szeminárium keretén belül foglalkozunk ezzel a témával. A pontos időpontokat később hirdetjük meg, kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat.

Program:

10.00 – 10:10                     Megnyitó

10:10 – 11:10                     Az Európai Bizottság oktatáspolitikai céljai és ezek megjelenése az Erasmus+ programban

                                              Nemzetköziesítés és intézményi stratégia

11:10 – 11:25                     Szünet

11:25 – 12:40                     A projekt előkészítése: igényfelmérés és partnerkeresés

                                              Az igényfelmérés és partnerkeresés folyamata egy projektpéldán keresztül

12:40 – 13:30                     Szünet

13:30 – 15:00                     Erasmus+ stratégiai partnerségek pályázattípus 2016. évi prioritásai

15:00 – 15:15                     Szünet

15:15 – 15:50                     A projekt előkészítése: pénzügyi tervezés

15:50 – 16:15                     Kérdések, a rendezvény zárása

A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges legkésőbb a rendezvény előtti két munkanappal.

A rendezvényen maximum 60 főt tudunk fogadni, intézményenként maximum 2 főt. Túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot, hogy nem a jelentkezések sorrendjében fogadjuk el a regisztrációt.

A rendezvényen ellátást nem biztosítunk.

 

A stratégiai partnerségek pályázattípus célja az egymástól tanulás, a jó gyakorlatok cseréje, a nemzetközi együttműködések megalapozása és kibővítése, az innovációk fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten.

A stratégiai partnerségek pályázatípus beadási határideje: 2016. április 26.

Pályázati felhívás és további információ

 

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

 

 

Utolsó módosítás: 2015.11.30.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Jelentkezését köszönettel megkaptuk, annak elfogadásáról legkésőbb a rendezvényt megelőző héten emailben értesítjük.