Karriertervezés az iskolában – Felhívás módszertani tesztelési projektben való részvételre

A Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központja tesztelési projektben való részvételre keres vállalkozó kedvű középiskolás tanárokat. A projekt célja a Karriertervezés az iskolában című kiadványában szereplő módszertani ötletek és gyakorlatok kipróbálása a gyakorlatban.

Időpont: 2016.09.23. 2016.11.22.

A fiatalok felnőtt életre való felkészítése folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal szembesíti a köznevelés és az ifjúságfejlesztés szakembereit. A Karriertervezés az iskolában című kiadványunk célja, hogy ennek az összetett fejlesztési folyamatnak egy kis szeletéhez nyújtson ötleteket, gyakorlatokat az Europass dokumentumok felhasználásával. A teljes kiadvány ide kattintva letölthető pdf formátumban.

A Tempus Közalapítvány Nemzeti Europass Központja a kiadványban szereplő óravázlatok és gyakorlatok tesztelésével szeretne a kötet továbbfejlesztéséhez visszajelzéseket gyűjteni.

Célcsoport: Középiskolás korosztállyal dolgozó pedagógusok, akiknek közvetlen kapcsolata van a 14-18 éves fiatalokkal, és szívesen tesztelnék saját oktatási intézményükben a kiadványban szereplő gyakorlatokat, valamint összegyűjtenék a visszajelzéseket.

A projekt az alábbi tevékenységekből áll össze:

Alma a fán műhelymunka

Időpont: 2016. szeptember 22. 15.00-18.30
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem

Szakmai rendezvény és műhelymunka pályaorientáció témakörben, amely során a résztvevők előadás keretében hallhatnak az életpálya építéséhez szükséges kompetenciák fejlesztéséről, az ebben részt vevő (lehetséges) szereplőkről,  szabályozási hátteréről nemzetközi kitekintéssel. Ezt követően a műhelymunka során történik a kiadvány módszertani bemutatása és a tesztelési projektre való felkészítés Kovács Vanda tréner segítségével.

Tesztelési időszak

Időtartam: 2016. szeptember 23- 2016. november 22.

Ezen időszakban rendszeres támogatást és konzultációs lehetőségeket kapnak a projektben résztvevők a Tempus Közalapítvány munkatársaitól és a trénertől is. Ennek formái:

  • online platformon megvalósuló folyamatos kapcsolattartás,
  • találkozók, úgynevezett Kávézók.

Ezek célja, hogy a pedagógusok személyre szabott segítséget, támogatást kapjanak az általuk kiválasztott gyakorlat adaptációjához a Közalapítvány munkatársaitól, a felkészítő trénertől és természetesen a résztvevő pedagógus kollégáktól is. Ezen alkalmak egyikén való részvétel ajánlott a projekt tesztelési fázisa során.

Kávézó I. - tesztelés közben

Időpont: 2016. október 3. 15.00-16.30
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet

Kávézó II. tesztelés közben

Időpont: 2016. november 7. 15.00-16.30
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet

Visszajelző műhely

Időpont: 2016. november 22. 15.00 -17.00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet

Ezen megbeszélés során a résztvevőknek lehetőségük nyílik a tesztelési fázisban gyűjtött tapasztalatok, valamint a kiadvány továbbfejlesztésére vonatkozó ötletek megosztására.

 

A projektben résztvevők a Tempus Közalapítvány részéről, valamint felkérésére:

Kovács Vanda – tréner, Kisrigós Kreatív Közösségi Szolgáltató Kft.
Vanda a kiadvány szerzőjeként elsősorban a módszertani felkészítésében és a tesztelési fázis során a résztvevők támogatásában vesz részt.

Arany Anett – junior referens, Tempus Közalapítvány
Anett a projekt teljes körű lebonyolításában segédkezik és az Europass dokumentumokkal kapcsolatos felkészítésben vesz részt a projekt során.

Szabó Csilla – csoportvezető helyettes, Tempus Közalapítvány
Csilla a kiadvány szerkesztőjeként szintén a tesztelési projekt lebonyolításában és a visszajelző műhelyben vesz részt.

A tesztelési projekttel kapcsolatban Arany Anett munkatársnál érdeklődhet:
E-mail: europass{kukac}tpf.hu
Telefon: 06-1-236-5050

 

Jelentkezni legkésőbb szeptember 15-ig,
illetve a 20 fős rendelkezésre álló hely beteltéig lehet az alábbi regisztráció kitöltésével.

 

REGISZTRÁCIÓ

regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

Utolsó módosítás: 2016.09.05.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük regisztrációját a Tempus Közalapítvány a Karriertervezés az iskolában – módszertani tesztelési projektjében való részvételre. A kiválasztott résztvevők visszaigazolása külön emailben történik meg szeptember 16-ig.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényre kizárólag regisztrált és külön emailben visszaigazolt résztvevőket tudunk fogadni.