Európa a gyakorlatban – Európa a polgárokért konferencia

A Tempus Közalapítvány konferenciát szervez az Európa a polgárokért programról, melynek célja, hogy a széles közönséggel is megismertesse az Európa a polgárokért projektekben zajló munkát, megosztva a mások számára is értékes eredményeket és tapasztalatokat.

Időpont: 2016.11.03.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Az Európa a polgárokért program elsősorban önkormányzatok és nonprofit / civil szervezetek számára nyújt támogatást olyan nemzetközi együttműködések megvalósításához, melyek lehetőséget teremtenek a különböző országokban, különböző körülmények között élő emberek számára a találkozásra, az őket érintő európai uniós kérdések megvitatására és a tapasztalatcserére. A legfontosabb témák között szerepelnek az Unió értékei, a részvétel és a demokrácia, az interkulturális párbeszéd, az európai jólét (munka, társadalmi kohézió és fenntarthatóság), valamint az EU politikák hatása a társadalomra.

A konferencia célja, hogy a széles közönséggel is megismertesse a projektekben zajló munkát, megosztva a mások számára is értékes eredményeket és tapasztalatokat. A jó példák megismerését, adaptálását gyakorlatias szemléletű beszélgetések segítik, ahol számítunk a közönség hozzászólásaira, aktív részvételére.

Időpont: 2016. november 3. (10:00-15:00)
Helyszín: Hunguest Hotel Millennium (1089 Budapest, Üllői út 94.)

A konferenciára várjuk önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, önkéntességgel foglalkozó szervezetek képviselőit, valamint az európai uniós kérdések iránt érdeklődő aktív polgárokat.

PROGRAM

9:30-10:00 Regisztráció
10:00-10:15

Megnyitó
Tordai Péter igazgató (Tempus Közalapítvány)

10:15-10:40

Európa jövője a jelen kihívásainak tükrében
Deák Zoltán politikai és gazdasági részlegvezető (Európai Bizottság Magyarországi Képviselete)

10.40-11.00

Szolidaritás és az Európai Unió
Feledy Botond jogász, politológus, újságíró (a CEID – Centre for Euro-Atlantic Integration and Democracy kutatója)

11:00-11:20

BREXIT - "A kiválás anatómiája"
Borbándi János klinikai szakpszichológus

11:20-11:45

Európa a polgárokért program: eredmények és újdonságok
Frank Nóra programkoordinátor (Tempus Közalapítvány)

11:45-12:45 Szendvicsebéd

12:45-15:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műhelymunkák: „Európa a polgárokért” projektbemutatók és beszélgetések

A) szekció: Európa jövője

1. Demokratikus elkötelezettség és polgári részvétel – Békés Város Önkormányzata
(városok hálózatai projekt)

2. Civil Kurázsi Európában – Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat
(testvérvárosi találkozó)

B) szekció: Integráció, szolidaritás

1. Egyenlő esélyekkel Zuglóban és Európában – Budapest XIV. Kerület Zugló Önkormányzata
(testvérvárosi találkozó)

2. Összefogásban a migráció kihívásai ellen – Mórahalom Városi Önkormányzat
(testvérvárosi találkozó)

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

Utolsó módosítás: 2016.11.07.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a jelentkezését, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.