Erasmus+ 30 Szabadegyetem

Egy világutazó blogger, egy díjnyertes cukrász, egy ifjúsági olimpiai bajnok és egy televíziós műsorvezető – mi a közös bennük? Kiderül május 5-én az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen, ahol többek között velük is találkozhatsz.

Időpont: 2017.05.05. péntek, 17:00-24:00-ig
Helyszín: TESLA, 1075 Budapest, Kazinczy u. 21.

Ünnepeljük együtt az Erasmus+ 30. születésnapját izgalmas előadásokkal és beszélgetésekkel, születésnapi tortával és egy fergeteges Erasmus party-val!

Tervezett program

ELŐADÁSOK - Teátrum
Moderátor: Gyárfás Dorka
17:00-17:10 Megnyitó - Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete vezetője
17:10-18:10 Glaser Katalin - animációs filmrendező, illusztrátor, képzőművész
Katalin a MOME Animációs Rendező és Környezetkultúra Tanári szakán végzett, jelenleg ott doktorandusz és tanít. Erasmus ösztöndíját Görögországban az Athéni Képzőművészeti Főiskola grafika szakán töltötte. FIN című diplomafilmje a világ számos animációs fesztiválján szerepelt és nyert díjat, többek között a Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle Fődíját és a Legjobb Magyar Animációs Rövidfilm Díját 2009-ben. Jelenleg a Városi legendák című rajzfilmsorozaton dolgozik.  

Galán Angéla - televíziós műsorvezető
Angéla újságíróként és dokumentumfilmesként is komoly eredményeket ért már el. 2011-ben, éppen egy évvel azután, hogy hazatért londoni Erasmus útjáról, Szlovákmagyarok című diplomafilmjéért elnyerte a Gundel művészeti díjat és a Junior Príma díjat is. Tudatosan választotta ezt a témát: Angéla Szlovákiában nőtt fel, családjában a nyelvek és nemzetiségek összefonódása természetes jelenség volt, a nyitottság éppen ezért határozta meg alapjaiban hozzáállását. 

Barka Daniella - EVS önkéntes, a Legyél Te az Erasmus+ 30 arca felhívásunk egyik győztese
Daniella Cipruson volt EVS önkéntes, egy kísérő nélküli kiskorúak számára működtetett menedékotthonban. Két önkéntestársával egy rövidfilmet is készített a szigetre jellemző kulturális sokszínűség kérdéséről, mely megnyerte a francia Erasmus+ nemzeti iroda fődíját. Daniella szerint az EVS jó lehetőség, hogy találkozz különböző kultúrájú, eltérő vallású, más kontinensekről származó emberekkel, ami megtanít az elfogadásra, hiszen mindenki egyedi éspont ez az, ami különlegessé tesz minket.
18:10-19:10 Jentetics Kinga - a PublishDrive társalapítója
Kinga Európa egyik legsikeresebb női vállalkozója, a PublishDrive nevű online platform egyik fiatal alapítótagja. Cége íróknak segít e-könyveket publikálni, amelyek 240 ezer digitális könyvtárban jelentek már meg. Hogy mi a siker titka? Többek között a nemzetközi gondolkodásmód és a céltudatosság. Olyan készségek ezek, amelyeket Kinga Erasmus hallgatóként is megtapasztalhatott Svájcban. Idén felkerült az amerikai Forbes magazin 30 év alatti, sikeres fiatalok európai listájára.

Földi Barbara - a ReCreativity egyik alapítója
Barbara valóra váltotta álmát: hobbijából lett a hivatása. Társadalmi vállalkozásában tovább gondolta az újrahasznosítás koncepcióját, ugyanis rendkívül kreatív módon alakít át hulladéknak tűnő anyagokat a legkülönbözőbb használati tárgyakká. Üzlettársával, Sipos Annával közösen dolgoznak műhelyükben, Európa-szerte workshopokon osztják meg tudásukat, és missziójuknak tartják, hogy más megközelítésből is megmutassák a fiataloknak a házi újrahasznosítást. 

Becsei Attila - a Legyél Te az Erasmus+ 30 arca felhívásunk egyik győztese
Attila ösztöndíjas időszaka alatt annyi új élménnyel, tapasztalattal és külföldi baráttal lett gazdagabb, amennyit enélkül lehet, hogy egy életen át sem szerzett volna. Ezektől a merőben más, új impulzusoktól lényegesen megváltozott a világról alkotott képe, nyitottabb és befogadóbb lett az új dolgokra. Véleménye szerint ez a mentalitásbeli különbség adja meg az egész életre azt a pluszt, ami miatt nem szabad kihagyni az Erasmust! 
19:10-19:25 Szünet
19:25-20:10 Holicza Péter - ifjúsági olimpiai bajnok kajakos
Péter kitartása és szorgalma sok fiatal számára példaértékű. Ifjúsági olimpiai bajnok kajakosként saját maga tapasztalhatta meg, hogy befektetett munka és határozott célok nélkül a siker nem érkezik könnyen. Profi sportolói karrierjét mára befejezte, jelenleg doktoranduszként a nemzetközi mobilitás területén kutat és publikál. Motivációja nem véletlen, hiszem Erasmus+ programokkal már több országban megfordult; többek között Portugáliában, Máltán, Hollandiában és az Egyesült Királyságban is.

Bodrogi Flóra - a Legyél Te az Erasmus+ 30 arca felhívásunk közönségszavazásának győztese
Flóra már általános iskolásként beleszeretett a német nyelvbe, ezért is nem érte váratlanul családját, mikor eldöntötte, hogy Grazban teszi próbára magát Erasmus hallgatóként. Az ismeretlen város rövid időn belül otthonává vált, Flóra pedig élete legjobb döntésének tartja, hogy belevágott a nagy kalandba. Miután andragógia szakon megszerezte diplomáját, visszatért Grazba szakmai gyakorlatra, ahol most már főállású munkatársként dolgozik fogadó intézményének Erasmus irodájában. 

Szabó Róbert - EVS önkéntes, a Legyél Te az Erasmus+ 30 arca felhívásunk egyik győztese
Róbert egy svéd ökofaluban volt EVS önkéntes, ami üde váltás volt számára több évnyi irodai munka után. A kint töltött idő alatt számos környezetbarát kertészeti és építési technikát is kipróbált, áthajózott Észtországba, és rengeteg élményt gyűjtött a lakóközösségben, amelyeket blogján másokkal is megoszt. Svédországi kalandja biztos alapokat adott neki ahhoz, hogy megvalósítsa álmát és társadalmi vállalkozását sikeresen elindítsa.
20:10-21:00 Szó Gellért - cukrász, fiatal vállalkozó
Gellért Franciaországban töltötte a gyakornoki idejét, ahol szakmája csínját-bínját helyi cukrászoktól leshette el. Már fiatalon is komolyan érdeklődött a sütés iránt, a külföldön töltött idő alatt pedig továbbfejlesztette tudását. Jelenleg egy salgótarjánicukrászda boldog tulajdonosa, és nemrég megnyitotta második üzletét is, Egerben. Hasznosítva az Erasmus+ gyakornoki program során szerzett ismereteit, Gellért két egymást követő évben, 2015-ben és 2016-ban is megnyerte a Magyarország tortája versenyt.

Vigh Bori - a backpacker.hu szerzője, digitális nomád
Bori egyik első útja Erasmus hallgatóként Sevillába vezetett, ahol beleszeretett a spanyol nyelvbe és kultúrába. Nyolc évig social media menedzserként dolgozott, majd úgy döntött, hogy a világjárás lesz az élete és a szakmája. Hátizsákot ragadott és régi álmát váltotta valóra azzal, hogy elutazott Buenos Airesbe, majd bejárta Dél-Amerikát és Közép-Amerikát. Azóta megszámlálhatatlan élményt gyűjtött, utazásairól blogol, előadásokat tart és könyvet írt.
KÖSZÖNTŐ ÉS PARTY - Loft
21:10-21:30 Születésnapi köszöntő és tortavágás
21:30-24:00 Interaktív fényjáték - Korai Zsolt, interaktív fényinstallációkat tervező művész erre az alkalomra készített vetítése.
Zsolt vizuális művészként digitális tervezéssel, programozással foglalkozik, fő érdeklődési köre az interaktív vetítés és elektronika különféle, színházi és installációs környezetekben való alkalmazása. Az Erasmus program keretében, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatójaként, 2008-ban a brüsszeli École de Recherche Graphique-ban tanult 3 hónapig.

Erasmus+ Party - Erasmus+ slágerlista DJ-vel

A rendezvényre a belépés ingyenes – de kérjük, regisztrálj az oldal alján található űrlapon, hogy tudjuk, mekkora tortát rendeljünk!

ERASMUS+ Szabadegyetem a Facebookon

***
Kapcsolódó felhívások

Hétköznapi tárgyak, és a felejthetetlen Erasmus+ emlékek, amiket őriznek!

Az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen olyan tárgyakból szervezünk kiállítást, amiket volt ösztöndíjasok küldenek el hozzánk, hogy személyes történeteiket megosszák a rendezvény résztvevőivel. Küldd el Te is egy kedves Erasmus-tárgyadat és barangold be velünk Európát az emlékek útvesztőjében!

Van kedvenc Erasmus+ slágered? Ide vele!

Nosztalgiázz velünk az Erasmus+ 30. születésnapja alkalmából! 2 éve összegyűjtöttük a legnépszerűbb Erasmus+ slágereket, most pedig a te kedvenceddel is kiegészítjük a listát!

Utolsó módosítás: 2017.05.05.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítünk.

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány