Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek - Pályázatíró szeminárium, Pécs

A pályázattípus célja, hogy a nemzetközi tapasztalatszerzésen keresztül erősítse az európai dimenziót az óvodákban és az iskolákban, illetve hogy 21. századi készségekkel és kompetenciákkal ruházza fel a köznevelési intézményeket.

Időpont: 2018.01.23. 11.30-16.00
Helyszín: Pécs, Café Paulus 7624 Pécs, Ifjúság útja 4.

A 2018-as pályázati évben a pályázattípus az eddigieknél lényegesen egyszerűbb pályázati feltételeket biztosít. A változtatások célja, hogy minél több iskola és óvoda tudjon csatlakozni az Erasmus+ programhoz. Ezzel párhuzamosan az Iskolai, óvodai partnerségek projektekre az előző évhez képest várhatóan közel 50%-kal magasabb pályázati forrás áll rendelkezésre, ami a legjelentősebb növekedés az Erasmus+ program indulása óta. A pályázatíró szeminárium célja, hogy felkészítse az intézményeket a sikeres pályázásra. A pályázatok beadási határideje: 2018. március 21. déli 12:00.

A rendezvény gyakorlati ismeretekkel kívánja segíteni a pályázókat a pályázati anyag kidolgozásában. Fontosnak tartjuk, hogy minden résztvevő átfogó képet kapjon az Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek pályázattípusról, megismerkedjen a 2018. évi pályázati dokumentációval, a pénzügyi és adminisztrációs szabályokkal.

A Tempus Közalapítvány munkatársai november folyamán bevezető szemináriumokat tartottak az Erasmus+ Stratégiai partnerségek pályázattípus iránt érdeklődőknek, annak érdekében, hogy a pályázatok jobban illeszkedjenek a program elvárásaihoz és a felhívásban megfogalmazott Európai Uniós célokhoz és stratégiákhoz. A rendezvények előadásainak anyagát kérjük, ismerjék meg a pályázatíró szeminárium előtt:

 

Program

11.30 – 13.30   Pályázat összeállításával és benyújtásával kapcsolatos adminisztratív és pénzügyi tudnivalók

13.30 – 14.00 Szünet

14.00 – 14.30 Pályázat összeállításának tartalmi tanácsai a szakértők szemszögéből

14.30 – 15.00 Pénzügyi tervezést segítő feladat

15.00 - 15.30 Út a sikeres pályázathoz egy nyertes pályázat példáján keresztül (Schmidt Éva, Kertvárosi Óvoda, „Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program”)

15.30 – 16.00 Kérdések, válaszok

 

Az Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek pályázattípusról további szemináriumokat is tartunk a következő helyszíneken és időpontokban (ide linkelni kellene az adott rendezvények oldalait)

Utolsó módosítás: 2018.01.29.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány