Time to Move: fedezd fel velünk Európát!

Több száz programmal várják az európai fiatalokat egész októberben a Time to Move kampány keretében. Az Eurodesk hálózat szervezésében megvalósuló eseménysorozattal a nemzetközi mobilitási lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet.

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg Európa-szerte a Time to Move kampányt, amelynek keretében egy hónapon keresztül több száz esemény – tájékoztató előadás, flashmob, koncert, workshop – zajlik Európa 24 országában. A sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. A programok az európai ifjúsági információszolgáltató hálózat, az Eurodesk szervezésében valósulnak meg az Erasmus+ program támogatásával. A hálózati partnerek mindig készen állnak egy beszélgetésre, hogy segítsenek megtalálni a fiatalok számára legmegfelelőbb nemzetközi projektet. 2017-ben a 33 magyar Eurodesk partner közel 5000 fiatalt ért el a Time to Move kampány keretében.

A Tempus Közalapítványnál működő magyar hálózat 2018-ban csaknem 70 eseménnyel csatlakozik a kampányhoz. A magyarországi programok megtalálhatók a folyamatosan frissülő Time to Move honlapon, ahol interaktív térkép segít a tájékozódásban arról, hogy mikor, hol, milyen események zajlanak. Többek között Veresegyházon, Bácsalmáson, Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Kecskeméten is várják az érdeklődő fiatalokat az Eurodesk hálózat partnerei.

Debrecenben például az Ifjúsági Házban különböző országokból érkező és helyben önkénteskedő fiatalok munkáit állítják ki 2018. október 1-től 7-ig a VoluntArt kiállítás keretében. Győrben a Rügybázis Kulturális Egyesület külön erre az alkalomra készült zenével és koreográfiával mutat be egy flashmobot. Székesfehérváron pedig az Európa Ifjúsága Egyesület fiatalok által készített óriásplakátokkal, valamint „élő könyvekkel” népszerűsíti a nemzetközi mobilitási programokat.

Minden évben a kampány részét képezi egy online tevékenység, amelyben a fiatalok Európa-szerte részt tudnak venni, függetlenül attól, hogy milyen távoli helyen élnek. Idén a verseny fókuszába a tervezés került, olyan minták elkészítése, amelyeket táskákon, pólókon és egyéb ruházati darabokon lehet elhelyezni – különböző technikákkal. A versenyről és a jelentkezésről itt tudhatnak meg többet.

További információ:
timetomove.eurodesk.eu/hu/
www.eurodesk.hu
Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk facebook oldal

 

Utolsó módosítás: 2018.10.02.