Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg, kérjük, kattintson ide a hírlevél online verziójáért!
Hírlevél 2017/10
    
Hírlevél - 2017. október
 

MÁR LEHET JELENTKEZNI AZ ERASMUS+ PÁLYÁZATÍRÓ RENDEZVÉNYEKRE

 

Őszi rendezvényeinken a 2018-as mobilitási és stratégiai partnerségi pályázatok elkészítésében nyújtunk praktikus segítséget leendő pályázóinknak.

 

Országszerte több időpontban és helyszínen várjuk azokat a pedagógusokat, oktatási szakértőket, intézményvezetőket és nemzetközi koordinátorokat, akik pályázni szeretnének az Európai Unió idén 30 éves programjában. Az Erasmus+ az oktatás minden szintjén kínál nemzetközi együttműködési lehetőségeket, és az idei tanévben közel 12 milliárd forintos forrás áll a pályázók rendelkezésére, hogy projekteket valósítsanak meg a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőtt tanulás területén.

 

 
Tovább »
Hír

Így ünnepeljük a 30 éves Erasmus programot
 
Kisfilmet készítettünk, hogy bemutassuk, milyen programokkal, akciókkal ünnepeljük 2017-ben az Erasmus program 30. születésnapját.
 
Tovább »
 
Felhívás pályázati értékelő szakemberek részére
 
A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a közalapítvány által kezelt pályázatok bírálatában való részvételre köznevelés, felsőoktatás, felnőtt tanulás, szakképzés, nyelvoktatás és/vagy ifjúsági területek valamelyikén dolgozó, tapasztalt szakemberek részére.
 
Tovább »
 
Hogyan kezdjünk neki az Erasmus+ pályázatnak?
 
Elindult a 2018-as Erasmus+ pályázási időszak! Segítünk átlendülni a kezdeti nehézségeken.
 
Tovább »
 
Lezajlott az EGT Alap Ösztöndíj program zárórendezvénye
 
Személyes és virtuális köszöntők, projektbemutatók, kisfilm-ünneplés egy konferencián.
 
Tovább »
 
Pályázat

Kiutazó államközi ösztöndíjak Európa és a Föld számos országába hallgatóknak és kutatóknak a 2018-2019-es tanévre
 
A Föld mintegy 60 országába, Európába és más földrészekre.
 
Tovább »
 
CEEPUS hálózati pályázatok intézmények részére
 
A CEEPUS programban felsőoktatási intézmények nemzetközi tematikus hálózatokat hozhatnak létre, melyen belül hallgatói és oktatói cseréket valósíthatnak meg.
 
Tovább »
 
CEEPUS Freemover egyéni mobilitási pályázat a 2017/2018-as tanév tavaszi félévére
 
A CEEPUS Freemover pályázattípusban a CEEPUS országok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszban lévő hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS országok bármely felsőoktatási intézményéhez.
 
Tovább »
 
Megújul az Iskolai-, óvodai stratégiai partnerségek pályázattípus
 
Rugalmasabb feltételek, egyszerűbb pályázás, jelentősen bővülő pályázati forrás. A megújuló pályázattípus az eddiginél jóval könnyebben alkalmazható szabályrendszerrel segíti a tervek megvalósítását.
 
Tovább »
 
Rendezvény

Pályázzon egyszerűen! - Bemutatkozik az Európa a polgárokért és a Kreatív Európa program
 
Az Európa Pont Tájékoztató Szolgálata információs napot szervez a Kreatív Európa – Kultúra alprogram és az Európa a polgárokért programokról.
 
Tovább »
 
Nemzetközi pályázati lehetőségek felsőoktatási intézményeknek - Információs nap
 
Az információs napon sor kerül a CEEPUS, a DAAD, az Erasmus+ és Jean Monnet programok intézményeknek szóló pályázati lehetőségeinek bemutatására.
 
Tovább »
 
Európai Szakképzési Hét 2017
 
Az Európai Szakképzési Héten, 2017. november 20-24. között, illetve a hozzá kapcsolódó időszakban több mint 500 program várja az érdeklődőket Magyarországon.
 
Tovább »
 
Jelentkezzen a Digitális Konferenciára!
 
2017 őszén  új szakaszt indítunk a digitális pedagógiáról szóló szakmai párbeszédben. Az eltelt években e területen (is) rohamos változások történtek, nekünk is meg kell tehát újulnunk – meg kell változtatnunk a téma megközelítésének módját.
 
Tovább »
 
Nemzetközi Konferencia Stipendium Hungaricum Partnerek részére
 
2017. november 22-25 között kerül megrendezésre a Nemzetközi Konferencia Stipendium Hungaricum Partnerek részére, a Tempus Közalapítvány szervezésében.
 
Tovább »
 
Meghívó a HEInnovate hálózat szakmai rendezvényére – OECD HEInnovate riport ünnepélyes bemutatójára
 
Az OECD és az Európai Bizottság Magyarországon mutatja be a HEInnovate kutatás riportját
 
Tovább »
 
Erasmus+ Felnőtt tanulási mobilitási pályázatíró szemináriumok
 
Novemberben 2 alkalommal rendezünk Erasmus+ Felnőtt tanulási mobilitási pályázatíró szemináriumot Budapesten
 
Tovább »
 
Nemzetköziesítés

Kutatás a felsőoktatás nemzetköziesedése témakörében
 
A T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. a Tempus Közalapítvány megbízásából kutatást végez a felsőoktatás nemzetköziesedése témakörében.
 
Tovább »
 
Egyetemek a nemzetközi színtéren
 
Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében - Konferenciát szerveztünk a felsőoktatás nemzetköziesítésének kihívásairól.
 
Tovább »
 
Átadták a 2017. évi Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díjakat
 
A Tempus Közalapítvány idén harmadszor hirdette meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díj felhívást, melynek díjkiosztójára 2017. október 10-én, a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencia keretében került sor.
 
Tovább »
 
Europass

Novemberben is folytatódik az őszi állásbörze-szezon!
 
Elsőként november 7-én Győrben, majd másnap Debrecenben, a következő héten pedig a Budapesti Corvinus Egyetemen és Nyíregyházán folytatódik az őszi állásbörze-szezon.
 
Tovább »
 
A hozzád illő munkahely
 
Az első munkahely döntő szerepet játszik az életünkben, itt szerezzük az első tapasztalatokat, meghatározza életpályánkat, nyomot hagy karrierünkben, mint ahogy az első szerelem is meghatározza későbbi kapcsolatainkat.
 
Tovább »
 
Partner Hírek

EPALE hírek
 
Az EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat az elmúlt negyedévben aktívan dolgozott azon, hogy az aktuális témákban minél több és minél színvonalasabb anyagokat gyűjtsön össze és tegyen közzé felhasználói számára magyar nyelven.
 
Tovább »
 
Ingyenes online kurzus indul: Erasmus+ támogatási lehetőségek iskoláknak
 
A SEG (School Education Gateway) felületen található Teacher Academy ingyenes online kurzust indít 2017. október 30-i kezdettel.
 
Tovább »
 
Kétkultúrájú iskolából interkulturális közösség
A Budapesti Nemzetközi Iskolában végzett munka túlmutat egy Erasmus+ mobilitási projekt határain. Nemcsak a munkatársak nyelvi és módszertani fejlesztése volt a cél, hanem az is, hogy a brit és a magyar alaptantervet jobban összehangolva új tanmeneteket alakítsanak ki.
Tovább
Vállalkozás alapításától a generációváltásig
A tudomány elefántcsonttornya helyett a vállalkozások konkrét támogatását tűzte ki stratégiai célul a Budapesti Gazdasági Egyetem. A kis- és középvállalkozások megerősítésében és a családi vállalkozások utódlásának támogatásában fontos szerepe van az európai források tudatos beépítésének is.
Tovább
 
Élmények, amik ihletet adnak
Az Erasmus program 30. évfordulója alkalmából az Erasmus+ tanárok Facebook oldalon egész októberben vendégposztolók bejegyzéseit olvashatják a követők.
Tovább

Tempus Közalapítvány
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
Infóvonal: (1) 237 1320
Telefon: (1) 237 1300
E-mail: info@tpf.hu
www.tka.hu

Minden jog fenntartva © Tempus Közalapítvány, 2019

Adatkezelési tájékoztatónkat itt olvashatja.
Ha egy ismerőse küldte el Önnek hírlevelünket, itt iratkozhat fel.

A leiratkozáshoz kérjük, kattintson az alábbi gombra:

Leiratkozás