Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg, kérjük, kattintson ide a hírlevél online verziójáért!
Hírlevél 2018/2
    
Hírlevél - 2018. február
 

MEGJELENTEK AZ ERASMUS+ KA2 STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK PÁLYÁZATI ŰRLAPOK

A pályázati űrlapokon túl minden további, a pályázáshoz szükséges dokumentum elérhető honlapunkon. 

 

Készítettünk egy súgót is a pályázók számára, amely segíti az eligazodást a pályázat beadásáig vezető úton. Összegyűjtöttük, hogy milyen szakmai lépések és megkerülhetetlen tartalmi elemek szükségesek a pályázat beadásához, illetve pontokba szedtünk egy ellenőrző listát a sikeres pályázáshoz.

 
Tovább »
Hír

Nemzetközi képzések az Erasmus+ programban
 
Ha új módszereket, ötleteket, partnereket ismernél meg, válassz képzési kínálatunkból, hogy nemzetközi közegben fejlődhess!
 
Tovább »
 
HousErasmus+: A nemzetközi diákok szállás kérdésének megoldása
 
A nemzetközi hallgatók szálláslehetőségeinek szűkössége egyre sürgetőbb problémává vált Európában. A HousErasmus+ projekt kezébe vette a probléma megoldását és javaslatait egy csokorba gyűjtötte.
 
Tovább »
 
A kulturális örökség európai évével (2018) kapcsolatos események címkézése
 
2018-ban Európa-szerte megünnepeljük a földrész kulturális örökségét, és ezzel kapcsolatban számos eseményre kerül sor. Vegyen részt Ön is a kezdeményezésben!
 
Tovább »
 
Elindult a VilágEgyetemista blog!
 
Belestél már a hongkongi filmipar kulisszái mögé? Küzdöttél már a portugál nyelv elsajátításával? Tudod milyen a világ egyik top egyetemén tanulni? Megtapasztaltad már a legendás „szibériai hideget”? Ha kíváncsi lettél, itt a helyed!
 
Tovább »
 
Nyilvános konzultáció az értékek és a mobilitás területén működő uniós alapokról
 
Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdetett, hogy megismerhesse az érintettek, pályázók véleményét az uniós értékek és a mobilitás területén működő uniós alapokról.
 
Tovább »
 
Pályázat

2018-as Stipendium-jelentkezések - Rekord mennyiségű pályázat
 
Február 16-i határidővel lezárult a jelentkezések első köre a Stipendium Hungaricum Programban a 2018-19-as tanévtől induló képzésekre elnyerhető ösztöndíjakra.
 
Tovább »
 
Elkészült az Európa a polgárokért program (2014-2020) félidős értékelése
 
Az Európa a polgárokért program is elérkezett a 7 éves pályázati és költségvetési időszakának feléhez, így az Európai Bizottság megbízásából készült egy értékelés a 2014 és 2016 közötti időszak eredményeiről.
 
Tovább »
 
Kedvezőbb pontszámítás a Campus Mundi programban!
 
Az új év több jó hírrel indult azon hallgatók számára, akik a Campus Mundi program segítségével szeretnének tanulmányaik alatt külföldi tapasztalatot szerezni.
 
Tovább »
 
Képzés

Idegen nyelvi nevelés kisgyermekkorban
 
Akkreditált, moduláris rendszerű képzésünk nem módszert, hanem szemléletet tanít, és arra ösztönzi a pedagógusokat, hogy a gyerekekből előhívják azokat a képességeket, amelyeket az anyanyelv elsajátításakor természetes módon birtokolnak.
 
Tovább »
 
Közel 300 ötlet a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárában
 
Feltöltőink az ország minden tájáról gazdagítják a digitális módszertani gyűjteményt!
 
Tovább »
 
Partner Hírek

Elindult a második európai filmvetélkedő!
 
Az Európai Bizottság az európai filmek, TV műsorok, és videojátékok sokszínűségének népszerűsítése céljából vetélkedőt indít.
 
Tovább »
 
A felsőoktatási lifelong learning társadalmi és gazdasági haszna: kutatás – fejlesztés – innováció
 
A MELLearN – Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület idén tavasszal, 2018. április 19-20. között a Debreceni Egyetemmel közösen rendezi 14. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciáját.
 
Tovább »
 
Óvónők a világ körül
Románia, Lettország és Anglia: a perkátai Szivárvány Óvoda pedagógusai alaposan körülnéztek a világban, vajon hogyan nevelik a gyermekeket tőlünk kicsit messzebb. Az élmények mellett arról is beszélgettünk, hogyan hasznosítják az Erasmus+ program tapasztalatait itthon.
Tovább
Hallgatói mobilitás és nemzetköziesítés az oktatók szemével
Az Erasmus program harminc éve meghatározó eleme a felsőoktatási mobilitásnak Európa-szerte. Magyarországon több mint húsz év tapasztalat áll az intézmények, a koordinátorok és a programban résztvevők mögött. Tendenciákról, motivációkról és az Erasmus+ eredményeiről kérdeztük három egyetem jeles képviselőjét.
Tovább
 
Túlélő kézikönyv ösztöndíjas hallgatóknak
Hol tájékozódj, mielőtt nekivágsz a nagy kalandnak? Hogyan keress szállást? Hogyan csomagolj praktikusan? ... és további hasznos tanácsok volt ösztöndíjasoktól.
Tovább

Tempus Közalapítvány
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
Infóvonal: (1) 237 1320
Telefon: (1) 237 1300
E-mail: info@tpf.hu
www.tka.hu

Minden jog fenntartva © Tempus Közalapítvány, 2019

Adatkezelési tájékoztatónkat itt olvashatja.
Ha egy ismerőse küldte el Önnek hírlevelünket, itt iratkozhat fel.

A leiratkozáshoz kérjük, kattintson az alábbi gombra:

Leiratkozás