Csonka Fashion Days

Közzétéve2016-08-17 08:15:45
ÖtletgazdaTóth Éva, https://www.pinterest.com/evatoth547727/, https://www.facebook.com/iparinagykata
A projekt célja a divat megismerése, a cégalkotás feladatai és a kreativitás felhasználása a szakmai és elméleti tantárgyak ötvözése során. A női szabó és eladó diákok ötletbörzét tartanak a legkedvesebb női hírességeikről. Ezután csoportban sorsolnak és mindegyik csoport az általa kihúzott hírességnek kell, hogy ruhát és szoknyát tervezzen, az általuk megtervezett cégnév alatt. A tervezés előtt egy alapruhát és egy alapszoknyát készítenek a tanulók (szerkesztés, szabás, varrás). A projekt során megannyi IKT eszköz segítségével igyekszünk a diákok olyan 21. századi készségeiket fejleszteni mint a kezdeményezőképesség vagy a felelősségvállalás és a csoportmunka.

Csapatonként egy-egy divatcég alakul, melynek menedzselését az eladó csapattagok végzik. Megtervezik a cég logóját, reklámanyagot gyártanak. Mindegyik csapat megtervezi az utolsó napra tervezett divatbemutató plakátját és meghívó-mintát is gyárt hozzá, melyek közül szavazás útján választjuk ki a legjobbakat. A plakátok elhelyezésre kerülnek az iskolában és az első 50 jelentkező vehet majd részt a divatbemutatón.

Az anyagszükséglet és kellékek meghatározása alapján, a tanulók árkalkulációt és számlát készítenek. A helyi ruházati textilboltban kell kiválasztaniuk az anyagot, költséget számolni a híres személy számára. Szakmailag megtervezik, , majd el is készítik a művet, melyet geometriai formákkal dekorálnak a diákok, miközben a terület-kerület számítást gyakorolják. Mindegyik csapat idegen nyelven is megismerkedik a szakmai szókinccsel.

A rendelkezésre álló ruhaipari gépek, eszközök segítségével, a tanulók megvalósítják a tervek közül kiválasztott 1-1 ruhát és szoknyát. Meghatározzák a kiválasztott alapanyagok összetételét, majd elkészült ruházati termékhez kezelési utasítást készítenek, melyet a ruhákba bele is rögzítenek. Az eladó csapat számlát is kiállít a hírességnek. Folyamatosan dokumentálják a munkát és reklámfilmet forgatnak a cégükről, melyet az utolsó napon vetítenek majd le.
Az utolsó napon divatbemutatóval zárjuk a Csonka Fashion Dayst: 50 fős nézőseregből és zsűriből álló bemutatón mutatkoznak be az elkészült ruhadarabok, és mindegyik cég megmutatja a saját reklámfilmjét is. A zsűri megszavazza a legkreatívabb alkotást, a hírességhez leghűbb munkát, a legjobb reklámfilmet és a legjobb csapatot.

Elérhetőség: https://hu.pinterest.com/evatoth547727/csonka-fashion-days/ A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be