Felkészülni! Vigyázz! MARS! (A Virtuális világból a kódolás és programozás segítségével a Kiterjesztett valóságon át a valós világba.)

Közzétéve2017-08-18 23:57:00
ÖtletgazdaMgr.Henzel György, https://arsuli.wordpress.com/
A hírekből értesültünk, hogy az ExoMARS/TGO űrexpedíció Schiaparelli leszállóegységének Marsra szállása 2016.októberében sikertelen volt. Ennek a leszállóegységnek többek közt az lett volna a feladata, hogy a 2020-ra tervezett ExoMars rover landolását készítette volna elő. Mivel nem sikerült a mars-járó nem fog megérkezni 2020-ra a Marsra.
A LEGO Programozó Műhelyünk "tudósai" kiderítették, hogy a leszállóegység szerencsésen Marsot ért. Közvetlen a landolás után a leszállóegység olyan információkat küldött a Földre, melyekre a kutatók nem voltak felkészülve. Ezek után a Schiaparelli megsemmisült. Hogy miért, mi történt nem lehet még tudni vagy tudják, de nem kötik az orrunkra. Mindmáig nem tuják az expedíció vezetői, hogy mi lenne jó: Hogy az információk nyilvánosságra kerüljenek vagy sem.
A Műhelyünk "tudósai" hozzájutottak a leszállóegység információihoz. Ezeket az információkat kell a megfelelő módon feldolgozni: Először virtuálisan meg kell ismerkedni a Mars felszínével, majd kódolás segítségével szimulálni kell a kutatók marsi expedícióját. Ezek után modellezik a Marson lévő életet. És végül a Kiterjesztett valóság technológia és a robotika segítségével teljesíteni kell a küldetést.
Így valósul meg egy olyan kutatási folyamat mely során a Virtuális Világból a Kódolók segítségével a Kiterjesztett Valóságon keresztül, a mobil robotokon át a valós világba kerülnek a diákok.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be