Közlekedj okosan!

Közzétéve2018-07-30 16:07:04
ÖtletgazdaÉder Márta,
A projekt elsősorban 7-8. osztályos tanulók részére készült, a diákokat ekkor már erőteljesen érdekli a KRESZ, a jogosítványszerzés előkapujában állnak, a programozással való ismerkedés pedig segítheti a pályaorientációt.
A projekt során a tanulók egyéni tanulási utakat járnak be, kutatásokat, a közlekedés témakörében történelmi felfedezéseket keresnek, dokumentálnak. Digitális tananyagok és IKT eszközök segítségével a már meglévő ismereteiket rendszerezik, bővítik, összefüggéseket keresnek. Internetes adatbázisok segítségével, irányított gyűjtőmunkával kiegészítik a témát a számukra legérdekesebb "felfedezésekkel". A tanulók a kutatási tapasztalataikat, valamint az összegyűjtött információkat kutatási naplóban rögzítik, majd digitális formában - plakát - társaikkal is megosztják.
A projekt során a legnagyobb élményt a promóciós videó elkészítése jelentette, melynek egyszerű felülete valamennyi tanulót igen nagyfokú kreativitásra késztetett! A tanulók egyénenként több promót is készítettek, szinte sorba gyártották azokat. A videók célja: figyelemfelhívás a balesetmentes közlekedésre.
Kiemelt szerepet kap a tevékenységek között a programozás, mellyel még érdekesebbé tesszük az ismeretek elsajátítását: programozunk microbit-et, QR-kódokat generálunk, majd Activytizünk, és a kisebbeknek tankockákat gyártunk.
A projekt időtartama: 25 tanóra (25x45perc)
Részleteiben is megvalósítható, akár 10, 15, vagy 20 tanórában.
A projekt szervesen beépül a magyar nyelv és irodalom, az informatika, a hon- és népismeret, az erkölcstan/etika, és a vizuális kultúra tantárgyak tananyagába.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be