II. Rákóczi Ferenc és a szabadságharc

Közzétéve2019-07-26 08:56:22
ÖtletgazdaBátorfiné Vízvári Ágnes,
"Nem kívánok birodalmat, nem kincset tületek, s nem egyebet: az igaz bátor magyar szívet, hogy magaméval összekapcsolván, veletek éljek és halljak!"
II.Rákóczi Ferenc
A 2018/19-es tanév Digitális témahetére készítettem ezt a projektemet az akkori 4. évfolyamos osztályommal. Ebben a tanévben Rákóczi emlékév van, ezért most különösen aktuális. Célom az volt, hogy a gyerekek ismerjék meg Magyarország egyik legnagyobb történelmi személyét és a szabadságharc eseményeit. Ezt a tudást pedig játékosan szerezzék meg használva a modern eszközöket és megismerhessék a különböző alkalmazásokat, melyek segítségével jobban rögzülnek a megszerzett ismeretek.
A kiválasztott történetek megmozgatták a gyerekek fantáziáját és betekintést adtak Magyarország XVIII. sz-i világába. Egy képzeletbeli utazással visszarepülhettek az időben és megismerhették a korabeli szokásokat, hagyományokat, szimbólumokat és bepillanthattak a mindennapok eseményeibe. A kor szereplői megelevenedtek, a gyerekek elkészítették saját zászlaikat, várat építhettek, ruhát tervezhettek, sőt krónikásként a modern eszközök használatával lejegyezhették, hogy mi mindent csináltak e hét alatt. Az átélt kalandok után játékos formában összemérték tudásukat.

A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be