An EMOTIONal lesson (:( Játékos IKT-s angolóra az érzelemkifejezések áttekintésére

Közzétéve2019-08-24 10:56:23
ÖtletgazdaPapp Ágnes, Szabó Emese,
A feltöltött óratervben az érzésekkel, érzelmekkel kapcsolatban összefoglaló, rendszerező, ismétlő órát terveztünk, amely sablonként használható és könnyen alakítható bármely tanulócsoport igényeinek megfelelően. A diákok számára új szókincs nem (vagy csak kis mértékben fordul elő), célunk az addig tanultak elmélyítése.
Tapasztalatunk az, hogy serdülőkorban a diákoknak nehezükre eshet beszélni érzelmeikről, főleg idegen nyelven nehéz ezeket megfogalmazniuk. A foglalkozás célja a diákok érzékenyítése a témával kapcsolatban. A játékos óra a tanulók érzelmek (akár idegen nyelven történő) megfogalmazásához kötődő frusztrációját oldja.
A 21. századi készségek fejlesztése során változatos munkaformákat alkalmazunk: az órán a résztvevők tudatosan használják a digitális technológiai eszközöket, mint például tableteket, okostelefonokat; lehetőségük van vegyes összetételű csoportokban (de akár differenciáltan is) dolgozni, azokon belül hatékonyan együttműködni, segíteni egymást a tanulási folyamat ezen szintjén és nem utolsó sorban idegen nyelven kommunikálnak, osztanak meg információt, beszélik meg a feladatokat. A kollaboráció a páros és a csoportmunka során egyaránt megvalósul. A digitális eszközök, képek, változatos munkaformák, társasjáték és humor mind a motiváció eszközeként szolgálnak. Az értékelés során a tanári értékelésen túl az ön-, a társértékelés módszere is megjelenik, a diákok többféle módon reflektálnak a tanulási folyamatukra.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be