A Tempus Közalapítvány eredményei

A Tempus Közalapítvány 25 éve tevékenykedik azért, hogy minél többen vegyenek részt különböző nemzetközi oktatási és képzési együttműködésekben. Legfőbb célja, hogy a külföldi tapasztalatszerzés lehetőségét egyre szélesebb célcsoportok számára biztosítsa, emellett professzionális szakmai segítségnyújtással támogatja a pályázókat.

Az elmúlt negyedszázadban a tevékenységek köre megsokszorozódott, évről évre új feladatok ellátása kerül a szervezethez, és mindegyiket sikeresen valósítja meg, legyen szó pályázati programok koordinálásáról, képzések kidolgozásáról és lebonyolításáról, vagy a magyar oktatási, képzési és ifjúsági szektor szakértői támogatásáról.

 

Mindeközben a Tempus Közalapítvány célja változatlan maradt: az oktatás és képzés minőségének fejlesztése. Ennek érdekében 1996 óta közel 19.000 projekt támogatásán keresztül több mint 260.000 fő nemzetközi tapasztalatszerzését tette lehetővé, mintegy 193 milliárd forintos forrás felhasználásával.

Jelenleg több mint 10 hazai és nemzetközi pályázati program koordinálásával foglalkozik a szervezet, emellett hálózati támogató tevékenységeket folytat, részt vesz különböző nemzetközi projektek megvalósításában, illetve tevékenységei közé tartozik az Európai Unió szakpolitikáinak széles körben való megismertetése is.

 

                   

     

Utolsó módosítás: 2021.09.29.