Erasmus ösztöndíj hallgatóknak

  Erasmus+ tanárok

  Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk

  Európai Ifjúsági Portál

  100újélmény

  Campus Mundi ösztöndíjak

  Europass Magyarország

  Európa a polgárokért program

  A tanulás jövője

  Study in Hungary

  ErasmusPlus_HU

  Campus Mundi


Történetek

Fedezd fel ösztöndíjas hallgatók történeteit a világ minden tájáról!

  

Összes címkeCampus HungaryCampus MundiCeepusErasmus+Magyar Állami Eötvös ÖsztöndíjSzakmai gyakorlatÁllamközi ösztöndíjakPályázó kérdései a volt ösztöndíjashoz – A diploma utáni Erasmus+ szakmai gyakorlatról

A diploma utáni Erasmus+ szakmai gyakorlat egy igazán rugalmas lehetőség azoknak a hallgatóknak, akik nemzetközi tapasztalatot szereznének végzés után, még a nagybetűs élet előtt. De a pályázni készülő hallgatókban felmerülhetnek kérdések ezzel a mobilitási formával kapcsolatban, melyeket az tud a legjobban megválaszolni, aki már megtapasztalta. A kérdéseket ezúttal Nagy Zsófia, a METU pályázás előtt álló hallgatója tette fel, a válaszokat Bajnay Flóra, volt ösztöndíjas adta.

Elolvasom

„Az Erasmus óta már nemcsak magyarnak vallom magam, hanem európainak is”

Vona Viktória a hollandiai Erasmus ösztöndíjas időszaka alatt nemcsak a precíziós gazdálkodással ismerkedett meg, hanem a férjével is. Dronteni szakmai gyakorlati helyén teljes állást ajánlottak neki, így 9 évig élt külföldön családjával, hazatérése után pedig a kint szerzett tudását kamatoztatva saját vállalkozásba kezdett.

Elolvasom

Egy olyan lehetőséget kaptam, ami teljesen megváltoztatta az életemet

Paolo 2004-ben került Budapestre, az akkori Leonardo ösztöndíjprogram támogatásával. (Az Erasmus+ programot megelőzően, a Leonado biztosított lehetőséget külföldi szakmai gyakorlatok megvalósítására.) Azóta eltelt 15 év, és ma családi vállalkozás keretében az egyik legnagyszerűbb fővárosi pizzériát, a Pizzicát vezeti.

Elolvasom

Ez az én utam!

Anna doktori kutatásának egyik célterülete Ruanda. A Campus Mundi segítségével az afrikai országban töltött idő tanulmányai mellett szakmai kapcsolataira is jó hatással volt.

Elolvasom

„Nincsenek végzetes döntések, csak kihagyott lehetőségek”

Megyeri Mirtill 2009-ben Skóciában töltötte az Erasmus ösztöndíjas időszakát. Többek között az ottani benyomásoknak is köszönhető, hogy egy újgenerációs álláshirdetési startup, a Zyntern.com társalapítója lett. 2018-ban a Forbes 30/30 sikeres magyar fiatalja közé választották. Az Erasmusos élményein túl mesélt nekünk a hazai és külföldi szakmai gyakorlatok munkaerőpiaci helyzetéről, valamint arról, hogyan motiválták az Egyesült Királyságban tapasztaltak arra, hogy HR területtel foglalkozzon.

Elolvasom

A nyár, amikor lekerült pár hely a bakancslistámról

Martina, a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus-vendéglátás szakos tanulója, 2018 nyarát Minnesota alighanem legközkedveltebb szállodájában, a Grand View Lodgeban tölthette. A Campus Mundi ösztöndíj megpályázásával élete eddigi legjobb nyarában volt része, hiszen szakmai fejlődése mellett bakancslistájáról is kihúzhatott jó pár élményt és helyszínt.

Elolvasom

Munka, nyelvtanulás, sport Barcelonában

Ticián Campus Mundi szakmai gyakorlatát töltötte Barcelonában. Komfortzónájából kimozdulva is képes volt megteremteni magának az otthonos életrézrést miközben szakmailag és emberileg is fejlődött.

Elolvasom

Fél év spanyol álom - szakmai gyakorlat Madridban

Zsófi minimális spanyol nyelvtudással vágott neki szakmai gyakorlatának Spanyolországban. Munkájáról, kinti élményeiről és legyőzött akadályairól mesél beszámolójában - mindezeket kiegészítve néhány hasznos tanáccsal.

Elolvasom

Capoeira az iskolaudvaron, elektronmikroszkóp a laborban

Jordán Viktóriát egészen Brazíliáig repítette a Campus Mundi szakmai gyakorlat. Anyanyelvi környezetben tanult portugálul, olyan új labortechnikákat sajátított el, amikre itthon nem lett volna lehetősége és új barátságokat szerzett a világ másik feléről.

Elolvasom

Az én életemben örök nyomot hagyott - szakmai gyakorlat Svédországban

Pece Veronika vagyok, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi karának végzős anyagmérnök hallgatója. A január végétől húsvétig terjedő időszakot Svédország legészakibb megyéjének egy kis városkájában, Piteåban volt lehetőségem eltölteni Campus Mundi ösztöndíjasként, ugyanis szakdolgozatom témája az ottani kutatóintézethez kötődik.

Elolvasom

Kutatás Izmirben

Andrea 2 hónapos Campus Mundi szakmai gyakorlatát töltötte a törökországi Izmirben, melyen tapasztalatairól egy villáminterjúban faggattuk ki

Elolvasom

Sebészeti gyakorlat Buffalo-ban

Hatodéves kötelező gyakorlataimból három hónapot az Amerikai Egyesült Államokban, Buffalo-ban töltöttem, a Hungarian Medical Association of America (HMAA) nevű szervezetnél.

Elolvasom

Az Erasmus mindannyiunkat összeköt

Csrepka Máté fiatal kora ellenére már jelentős nemzetközi tapasztalatot tudhat maga mögött, hisz több alkalommal tanult és dolgozott külföldön – Európában és azon kívül is. Előbb a Fiatalok Lendületben Programmal nemzetközi tréningeken vett részt, majd egy nyarat töltött kint az USA-ban csapatvezetőként, és persze az Erasmus sem maradhatott ki a repertoárból: egy féléves tanulmányi ösztöndíjat és szakmai gyakorlatot is abszolvált. Egy rövid interjú erejéig portugáliai Erasmus-élményeiről beszélgettünk.

Elolvasom

Mikor az Erasmus a NASA központjáig repít

Pais Gergely 24 éves, negyedéves az ELTE-n, programtervező informatikusnak tanul és éppen szakmai gyakorlatát tölti. Tehát mondhatjuk, hogy éli az egyetemisták átlagos életét. Kivéve, hogy nemrég tért haza a NASA központjából, ahol egyedüli magyarként jelen lehetett az Orion űrhajó kilövésénél. Annak az Orion űrhajónak, ami a NASA reményei szerint a 2030-as években embereket juttathat a Marsra. Interjú arról, hogy az Erasmus életre szóló élménye hogyan segíthet hozzá még több életre szóló élményhez.

Elolvasom

Kőszegi házon a világ szeme

2014 elején különleges képeket lehetett látni több online felületen is Béres Attila Hideg-ház néven ismert építészeti alkotásáról, egy skandináv minimál stílusú jegyeket hordozó kőszegi hétvégi házról. Az ingatlanról készített lenyűgöző fotók világhírűvé váltak! Tudtátok, hogy Attila évekkel ezelőtt Erasmus ösztöndíjas volt?

Elolvasom

Egy kicsit elvarázsolja az embert, amikor kint van

Horváth Kitti az Orvostanhallgatók Világszervezetének közegészségügyi igazgatójaként folyamatosan nemzetközi környezetben mozog. 109 ország közel kétmillió diákját képviseli az egyesületben, ahol elsősorban prevencióval foglalkozik. Sokat utazik, sok kultúrát megismert már az öt kontinensen, de orvosi munkáját itthon, Magyarországon szeretné végezni.

Elolvasom

A hárommilliomodik Erasmus hallgató

Az Erasmus programban résztvevők száma elérte a hárommilliót. Ennek megünneplésére az Európai Bizottság minden országból kiválasztott egy-egy diákot – Magyarországon a Corvinus Egyetemen tanuló Nyisalovits Lilla képviseli a hárommilliomodik Erasmus hallgatót. A 25 éves lány Belgiumban vett részt hét hónapos szakmai gyakorlaton.

Elolvasom

Észak-ír akcentussal

Hogy kerül be a BBC rádióstúdiójába egy diák? Erről mesél Csík Réka mozgókép és médiaismeret szakos, valamint pedagógiai értékelés és mérés szakos mesterhallgató.

Elolvasom

Északi fény

Kurcz Orsolya Erasmus tanulmányi és szakmai gyakorlati ösztöndíjat is nyert, s mindkét alkalommal Svédországba utazott.

Elolvasom

Minden jog fenntartva, 2014 © Tempus Közalapítvány

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002298
Engedélyszám: E/2020/000342

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY 1077 BUDAPEST, KÉTHLY ANNA TÉR 1. • TELEFON: (+36 1) 237-1300 • INFÓVONAL: (+36 1) 237-1320
E-MAIL: INFO{KUKAC}TPF.HU